Fórum Zdravého města neboli Desatero problémů („10P“)

28. 3. 2014

Komunitní plánování s veřejností neboli Fórum Zdravého města letos proběhne v úterý 13. května v Městském kulturním středisku Říčany (www.kclabut.cz).

Letos již potřetí budou moci občané zvolit projekty neziskových organizací, které město Říčany podpoří částkou 25 tisíc korun, z toho nejúspěšnější projekt získá 12.000 Kč, druhý v pořadí 8.000 Kč a třetí 5.000 Kč. Prezence občanů bude probíhat od 16.00 h., od 16.15 h. do 17.00 h. probíhají prezentace projektů neziskových organizací, které mají zájem získat finanční podporu od města.

 

Vlastní komunitní plánování začne od 17.00 h. Obyvatelé města Říčan budou seznámeni s řešením jimi zvolených problémů z minulých Fór. Následně budou moci diskutovat a společně formulovat nejaktuálnější problémy ve městě u těchto tematických stolů:

 

  1. Občan a úřad
  2. Životní prostředí
  3. Zdravotní a sociální oblast
  4. Školství
  5. Urbanismus a památková péče
  6. Volný čas a společenský život
  7. Doprava
  8. Podnikání, cestovní ruch
  9. Dětský stůl

 

Po krátkém úvodu budou zaregistrovaní účastníci spolu s politiky hledat po dobu 20 minut společně 2 nejpalčivější problémy v dané oblasti, které by se měly přednostně řešit. Následuje prezentace výsledků jednotlivých stolů a konečné hlasování o „Desatero problémech“ Říčan. Současně se bude hlasovat o projektu neziskové organizace, který podpoří město Říčany. Výsledky komunitního plánování se budou ověřovat anketou umístěnou na webových stránkách a v Kurýru. Ověřené problémy budou předloženy Zastupitelstvu města Říčany k zařazení do Akčního plánu města.

 

Pro účastníky je připraveno drobné občerstvení, proběhne losování vstupenek o ceny.

 

Na akci jste srdečně zváni!

 

Hana Jarošová

Koordinátorka PZM a MA21

 

 

 

 

 

 

 

 

Město Říčany vyhlašuje

soutěž pro neziskové organizace o 25 tisíc korun!

Jste nezisková organizace působící na území Říčan? Máte zajímavý projekt nebo akci pro veřejnost a sháníte na něj finance? Pokud máte zájem, přihlaste se do 30.4. na e-mail: hana.jarosova@ricany.cz a obratem získáte další informace. Prezentace přihlášených proběhne v rámci Fóra Zdravého města, o vítězích rozhodnou účastníci akce formou hlasování na této akci a výsledek bude oznámen stejný den na konci Fóra Zdravého města

13. května.

 

 

 

 

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena