Fotbalová školka FK Říčany o sobě dává vědět

28. 3. 2013

Na konci roku 2012 byl v FK Říčany otevřen oddíl fotbalové školky, kde se děti ve věku 4–6 let zábavnou formou učí základním pohybovým dovednostem a „prvním fotbalovým krůčkům“. Děti si zde osvojují základy pohybových aktivit, vedoucí k rozvoji dětské motoriky, koordinaci a obratnosti. Postupně se seznamují se základními pravidly fotbalu a práce v týmu

Výchova dětí probíhá v říčanské fotbalové školce ve dvou skupinách. První, kterou tvoří ti nejmenší, se orientuje na pohybové cvičení a základy práce s míčem. Druhá je již  více zaměřena na rozvoj individuálních fotbalových dovedností. Snahou trenérů je dát těmto malým špuntům možnost poznat krásu fotbalu po všech stránkách. Proto se brzy začali účastnit ve své kategorii halových turnajů, kde získávají herní zkušenosti a poznávají, jak chutná pocit z vítězství i z prohry, protože obojí k fotbalu určitě patří. A malí říčanští fotbalisté se v silné konkurenci ročníků 2006 a mladších vůbec neztratili. Na své první premiéře skončili čtvrtí a z posledního turnaje z Běchovic přivezli stříbrné medaile (viz obrázek). Zimní sezonu by chtěli na konci března zakončit stejně úspěšně závěrečným halovým turnajem v Jesenici. V této nastolené cestě by rádi trenéři pokračovali i v jarní sezoně, kdy vedle pravidelných tréninků, které budou probíhat 3x týdně na hřišti FK Říčany, chtějí dětem zajistit možnost změřit svoje síly se soupeři formou přátelských utkání či účastí na fotbalových  turnajích. Z fotbalové školky přecházejí děti plynule dle svých schopností do oddílu mladší přípravky (7–9 let), kde již hrají pravidelnou mistrovskou soutěž.

Nábor malých fotbalistů

V prvním dubnovém týdnu 2013 bude probíhat v FK Říčany nábor dětí roč. 2007 a 2008 do oddílu fotbalové školky pro novou sezonu 2013. Pokud máš chuť poznat radost z pohybu, hrát v partě kamarádů a přitom se učit této krásné hře, přijď se za námi podívat.

Na všechny nové zájemce se těší trenéři Jaromír Ferkl a Jana Hronská. Veškeré informace vám podáme na tel. 739 461 627.

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena