Frisbee ultimate

28. 3. 2013

Nabitá halová sezona pokračovala i na přelomu února a března a Figurky slonů nechyběly na žádném turnaji.

Po mixovém mistrovství následoval 17. 2. jednodenní pražský turnaj pro začínající a mírně pokročilé hráče Medium Chill, kam jsme vyrazili v převážně dívčím složení doplněném o nováčky. Naším cílem bylo hlavně sbírání cenných zkušeností, a tak jsme předposlední místo nebrali jako neúspěch.

Následující víkend se odehrál nejdůležitější turnaj sezony – HMČR v kategoriích Open a Women. Kluci po úspěšné kvalifikaci bojovali s dalšími 9 týmy v první lize. I přes nízký počet hráčů a vysoký počet odehraných zápasů se po celý turnaj prezentovali dobrou hrou. Po těsné prohře v klíčovém utkání nakonec obsadili díky vítěznému poslednímu zápasu 7. místo, které znamená posun o jednu příčku kupředu v porovnání s minulým rokem.

V ženské kategorii jsme sice neměly zastoupení, ale tři z nás využily možnost zahrát si společně s pražským týmem Terrible Monkeys. Výsledky asi úplně nenaplnily očekávání, ale na výkonu týmu se jistě podepsalo i to, že nebyl tak sehraný jako ostatní soupeřky. Celkově jsme společnými silami obsadily 10. místo ze 13 týmů. Pro příští rok se nám snad už podaří složit vlastní tým a získané zkušenosti budeme moci zužitkovat.

První březnový víkend se konal mezinárodní mixový turnaj Yellow Submarine v Plzni, kde jsme mohli porovnat síly například i se soupeři z Francie nebo Rakouska. Na tomto turnaji je specialitou herní systém „continuous play“, kdy se nedělají přestávky mezi jednotlivými body, ale hraje se nepřetržitě, čímž se zápasy stávají ještě více dynamické. Náš tým, stejně jako řada dalších, bojoval s nedostatkem hráčů. Nakonec jsme tedy hráli s posilami z dalších dvou týmů a obsadili jsme celkovou 9. pozici.

Nyní už se zimní sezona blíží ke konci, se začátkem dubna přesuneme své tréninky opět ven na fotbalové hřiště do Mukařova a zahájíme přípravu na venkovní ligové turnaje.

 

Kateřina Šmahelová

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena