Frisbee ultimate

2. 7. 2013

2. ligový turnaj České týmy podruhé poměřily své síly na turnaji v Malšicích. Figurky slonů měly opět zastoupení jak v kategorii Open, tak i v kategorii Women ve spojení s týmem 3SB.

V mužské části nastoupilo sice méně týmů než minule, v žádném případě to však neovlinilo celkovou kvalitu soupeřů. Kluci přijeli ve velmi silné sestavě a doufali, že by mohli uhrát dobrý výsledek. První prohraný zápas je dokázal velmi dobře namotivovat a v těch dalších předváděli skvělé výkony. Ve vypjatých koncovkách udrželi chladnou hlavu a nevýhodné skóre dokázali obrátit ve svůj prospěch. V rozhodujích momentech nezaváhali a dokázali se probojovat až do finále. V něm sice podlehli týmu FUJ A, ale 2. místo je historickým úspechěm!

V ženské kategorii se žádné velké překvapení nekonalo. V systému „každý s každým“ dokázal tým vyhrát jeden zápas a skočil stejně jako na 1. lize na 6. místě.

O celkovém českém vítězi v obou kategoriích rozhodl finálový turnaj v Písku, který se uskutečnil 22.–23. června.

I o prázdninách však turnaje pokračují – nejdůležitějším z nich bude srpnová kvalifikace na MČR v kategorii Mix.

Evropská liga

Kvalifikačního turnaje na konci května se hráči Figurek slonů účastnili ve spojení s pražským týmem FUJ. Dohromady dali (s posilou z dalších týmů) dokonce dvě družstva. Týmu A se na turnaji dařilo skvěle a obsadil 2. místo. Zajistil si tak účast na regionální kvalifikaci, která se uskuteční na začátku srpna v Mariboru. Zde týmy poměří síly i se soupeři z Rakouska a budou bojovat o účast na podzimním finálovém turnaji v Bordeaux.

Pokud byste si také chtěli vyzkoušet tento stále poměrně nový a zajímavý sport, můžete se přijít podívat na naše tréninky. Nové hráče i hráčky přijímáme v průběhu celého roku. Pro více informací navštivte naše stránky: www.figurkyslonu.cz

 

Kateřina Šmahelová

 

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena