Fuego Říčany

6. 7. 2020

Soutěžní restart, aneb tanec nic nezastaví

Od poloviny května již naplno trénujeme, a když se zhruba před dvěma týdny naskytla možnost uspořádat, po návrhu sportovního ředitele tanečního svazu, taneční soutěž, neváhali jsme ani chvilku a rozhodli jsme se ji uspořádat. Jednalo se o úplně první taneční soutěž nejen v ČR, ale dokonce i v celé Evropě od koronavirové pauzy.

Děkujeme vedení města (Hance Špačkové) za podporu a Editě Broukalové za uvolnění sportovní haly, jelikož nynější hygienické podmínky neumožňovaly soutěž uspořádat jinde, kvůli nařízení oddělení diváků od tanečníků. I přes tyto netradiční a ztížené podmínky se do Říčan sjelo přes 400 tanečníků a tanečnic z celé republiky a dokonce dorazil i jeden pár ze Slovenska. Na přípravy nebyl v podstatě žádný čas, proto jsme zvolili levná a rychlá řešení. Jediným sponzorem soutěže bylo město Říčany.

Nejen kvůli ztížené situaci, ale také kvůli probíhajícím maturitám a přijímačkám na VŠ se ani z našeho klubu nemohly zúčastnit všechny naše páry. Uznání a pochvalu za pracovní nasazení zaslouží především členové klubu a rodiče (Lenka, Jarda, Mirek). V neděli se vedení soutěže ujal sám nový prezident tanečního svazu, který byl mile překvapen a velmi Fuego a Říčany chválil. S medailí na krku z Fuego párů domů odcházeli Bety s Filipem (1. místo), Zděnka s Petrem (2x 2. místo), Niky s Filipem (2x 3. místo), Anička s Lukou (2. místo) a Barča s Filipem (3. místo).

Soutěžním restartem jsme úspěšně ukončili soutěžní pauzu a odstartovali jsme další trénování, které nás čeká celé prázdniny, jež zahájíme letním soustředěním v Rokytnu. Před prázdninami nás ale ještě čekají dva víkendy v Brně kvůli porotcovským a trenérským zkouškám, kterých se zúčastní asistenti dětských a dospělých kurzů. Nejen soutěžní páry, ale i ladies latina pokračují celé léto a na nové kurzy se můžete těšit od poloviny září. Sledujte naše webovky a fb.

Vaše Fuego

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena