Fuego Říčany

1. 1. 2021

Tanec nic nezastaví!

Pro příznivce společenského tance i tanečního sportu nebyl uplynulý rok úplně ideální, stejně jako ve všech oblastech našich životů se daná situace projevila i u nás. Proto bychom rádi všem popřáli, neobvykle hned na začátku článku, hodně zdraví a úspěchů v novém roce a vyjádřili, jak se těšíme na alespoň částečné navrácení se na taneční parkety.

Zvláště pro soutěžní páry bylo uplynulé období těžké. Mnozí dávali do své přípravy opravdu vše. Všichni jsme se snažili s danou situací pracovat, a proto vzniklo mnoho výukových videí pro naše Ladies latin, semináře online a úkoly jak cvičit doma pro soutěžní páry i pár videí pro děti. Byli jsme nadšeni z pozitivních ohlasů a toho, že většinou i doma s omezenými možnostmi dále neztrácíme chuť se hýbat, bavit se, rozšiřovat svoje možnosti a být šťastní s tancem, který nás naplňuje.

Ne celý rok však byl ve znamení omezování. Nesmíme zapomenout i na úspěchy a krásný začátek roku, kterých se taneční klub Fuego dočkal.

Organizací dvou velmi úspěšných soutěží jsme jako klub opět byli zřetelně vidět v celorepublikovém tanečním světě.

Říčanský pohár v únoru 2020 byl opět o něco lepší a úspěšnější než předchozí ročník, neboť pořád máme chuť vše zlepšovat a rozšiřovat naše možnosti. Takže i díky městu Říčany a Středočeskému kraji vznikl další ročník této, teď už třídenní, mezinárodní soutěže. V porotě bylo tentokrát, mimo českých porotců, po dvou zástupcích Německa, Polska, Slovenska a jednoho z Itálie.

Všichni členové Fuega se od malých dětí až po seniory účastnili maratonu příprav a běhu soutěží včetně krásného galavečera, takže vše fungovalo na jedničku a nelze jinak než jim všem vyslovit obrovský dík. Úspěchem bylo i to, že doma zůstalo celkem 10 pohárů z různých kategorií. Třeba Joanka s Adamem vytančili stříbrný pohár v kategorii Mládež A – tzn. 1. liga.

I druhá soutěž byla úspěšná a to hlavně proto, že jsme začali novou etapu soutěží jako první klub v celé ČR. Soutěž nazvaná „Taneční Restart, aneb tanec nic nezastaví“ byla pro nás náhradou za neuskutečněnou Květnovou cenu, kde jsme měli pořádat i kategorii MČR (tak snad příští rok). Zde třeba třídu C v latině vyhráli Betty s Filipem.

Naše taneční páry neměly mnoho času na bojování v soutěžích, ale i tak si přivezli pár medailí a nových tříd. Na jedné z posledních soutěží loňské sezony v Kutné Hoře bodovali třeba v D Lat stříbrní Luka s Aničkou a bronzoví Honza s Maky, v C pak vytančili bronz Filip s Niky. Ve standardech pak v D vytančil stříbro Filip s Markétou.

 

Pro rok 2021 pak chystáme dvě velké soutěže, v únoru již 44. ročník Říčanského poháru a v říjnu pak Fuego Cup 2021. Zimní soutěž by měla tradičně vrcholit galavečerem v podání Superligových párů kat. Senior, podzimní poprvé taktéž ve Sportovní hale a poprvé v Říčanech Taneční liga juniorů a mládeže (tedy nejvyšší národní soutěže). V sále Labutě bychom rádi v květnu uspořádali první ročník nové soutěže „ Květnová cena“. Ta by měla být zaměřena na začínající páry a synchro dvojice. Doufáme také v pokračování Tanečních akademií a Fuego plesu, již velmi tradičních letních soustředění a vůbec všech kurzů pro děti, mládež a dospělé.

Za celé Fuego posíláme pozdravy a přání, aby i vy jste si trochu doma zatančili, protože tanec je prostředkem ke zdravému tělu i duchu, a to teď nejvíce potřebujeme.  

        

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena