Fuego Říčany

31. 1. 2021

Fuegobilance 2020 a co nás čeká dál?

V lednovém čísle jsme nepodali již osmnácté hlášení, jak si vedlo Fuego na soutěžích v roce 2020. Taneční sport má v Říčanech již více než čtyřicetiletou tradici a my ji snad dostatečně (to musí posoudit čtenáři, diváci, porotci a rodiče) neseme dál. V loňském roce bylo soutěží pomálu a ještě než se stačil roztančit soutěžní kolotoč, únorový Říčanský pohár byla jedna z posledních soutěží (úplně poslední bylo před jarním lockdownem taktéž mezinárodní Brno Open). V červnu pak byla jediná soutěž v ČR a dle slov našeho viceprezidenta pro sport i v celé Evropě – Taneční restart, a to u nás v Říčanech.

Na podzim se pak tančilo pouze v září a první víkend v říjnu. Podzimní Fuego Cup tak musel být odložen. Soutěžilo se tedy v součtu pouze necelé 4 měsíce z tradičních 11.

Ale nevadí, i tak máme co sčítat a říčanské páry byly vidět. Ale hezky popořádku.

Reprezentovalo nás 31 tanečních párů a dohromady tančily 170 startů, získaly 65 medailí - 20 zlatých, 22 stříbrných a 23 bronzových, celkem 1877 bodů tj. jako + - 1877 poražených párů a 47 započítávaných finále.  Ano celkově jsou tato čísla mnohem nižší, než na co jsme si poslední roky zvykli, ale na necelou polovinu sezony je to už mnohem lepší.

• Nejvýkonnějším párem roku byli Ondra Pánek s Pepčou Březkovou s 16 soutěžními starty a 15 medailemi (z toho 9 zlatých), navíc postup v latině do vyšší třídy D

Filip Muk s Betty Plzenskou - devět soutěží (5 x zlato, 3 x stříbro a 1x bronz) a prosvištěná C do B (tedy 2. liga)

Luka Kodua a Anička Peltanová si vytančili 7 medailí a postup do D

Filip Dvořák a Niky Budovcová získali taktéž 7 medailí

To byly tři (až čtyři) nejúspěšnější páry, jako celek je pak Fuego stabilně mezi třemi nejlepšími/největšími tanečními kluby ve Středočeské divizi (společně s klubem Tanec Kladno a Cooldance Bakov nad Jizerou). Toliko k roku loňskému.

Ani ten letošní nezačal tak, jak jsme si představovali a již ted tedy tušíme, že vrchol plesové sezony, Galavečer Říčanského poháru v polovině února, je nejspíš jen zbožná představa. Nicméně soutěž a vše okolo zcela jistě uspořádáme, jen musíme počkat; až to situace dovolí, budeme vás informovat.

Ale abychom nezačali tak smutně. Naše páry trénují, ano, každý doma dle svých možností, online semináře a i další „domácí úkoly“ naše páry svědomitě plní a doufejme, že se na jaře všichni (až na trenéra Honzu) vejdeme do tanečních soutěžních kostýmů.

Stejně tak taneční a ladies kurzy mají svá videa na YouTube. Největší omezení mají bohužel ProAm kurzy (tedy dámy tančící s našimi „profi“tanečníky. Těm bohužel zbývají pouze videokurzy bez partnerů (jistě o to víc budou tančit a trénovat, až opět pojedeme naplno).

Všechny akce pro tento rok jsou tedy malinko „ve hvězdách“, ale i tak plánujeme a připravujeme. Jistě bude mnoho novinek, takže nás, prosíme, dále sledujte a držte nám palce.

Vaše Fuego

www.fuego.cz

www.ricanskypohar.cz

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena