Fuego Říčany

1. 10. 2021

Kdo jsme?

Jsme taneční klub Fuego Říčany. Někdo možná tuší, co slovo „fuego“ znamená – je to španělsky oheň a ačkoliv donedávna to bylo skoro nomen omen, neboť se u nás trénovaly víceméně výhradně pouze tance latinskoamerické, nyní je opak pravdou a plno párů přidává do svého repertoáru i tance standardní. A my jsme samozřejmě rádi, protože i v nich úspěšně reprezentují klub.

Jako taneční klub navazujeme na dlouholetou tradici tanečního kroužku při městském kulturním středisku, který nějakou dobu vedli i manželé Vítovi, jež můžete nyní potkávat v tanečních kurzech jak pro mládež tak pro dospělé. V současné době jsme jedním z největších klubů ve Středočeském kraji a máme ambice se dále rozrůstat.

Nyní máme zhruba 20 aktivních soutěžních tanečních párů od juniorů až po seniory, protože tančit se dá opravdu v každém věku, hlavní je chtít. Během školního roku u nás pak probíhají kurzy i pro nejmenší a to od čtyř let, přes přípravku a kurzy pro sólo holky až po semináře soutěžních párů. Na své si u nás přijdou i dospělí, kteří by chtěli tančit, ale neláká je soutěžení. Máme kurzy Ladies Latin několikrát týdně a to i v dopoledních časech a vedle toho i kurzy párové – taneční a pak i Latinu+, kde se naučíte především základy salsy, bachaty a i dalších latinskoamerických tanců.

Pokud tedy chcete začít tančit, není žádný lepší čas, než právě teď. Připojit se k nám můžete kdykoliv během roku. Klidně se přijďte jen podívat a vyzkoušet, jak to u nás vypadá a funguje, rádi uvidíme každou novou tvář.

Během roku pořádáme řadu víkendových minisoustředění, na kterých vyučují nejen naši hlavní trenéři Honza s Pavlou, ale i externí (o trenérech si povíme zase příště). Vyvrcholením taneční sezóny je pak letní soustředění v Rokytnu u Nového Města na Moravě.

Jako klub pořádáme i taneční soutěže. Říčanský pohár, což je soutěž s mnohaletou tradicí (je to jedna z nejstarších soutěží v Čechách), který probíhá vždy v únoru, a Fuego Cup, který se koná pro změnu na podzim. Momentálně již připravuje podzimní soutěž, na kterou vás tímto srdečně zveme (a doufáme, že nám covid naše plány nezhatí a my se budeme na soutěži moci potkat).

Z důvodu pandemie byl letošní ročník Říčanského poháru v únoru na poslední chvíli bohužel zrušen. Abychom nepřerušili každoroční tradici, soutěž, která nás brzy čeká, bude Říčanský pohár. 44. ročník této soutěže se tedy bude výjimečně konat na podzim, a to přesně 9. a 10. října. Soutěžní páry z celé republiky budou mít možnost soutěžit v nejrůznějších výkonnostních třídách napříč všemi věkovými kategoriemi. Na rozdíl od běžného únorového Poháru ale tentokrát nebude součástí akce velkolepý Galavečer. V sobotu bude mimo jiné možnost vidět páry Taneční Ligy Juniorů a Mládeže jak v latinskoamerických tancích, tak i v tancích standardních. V neděli budou pak součástí nabitého programu postupové soutěže nejvyšší národní třídy A v kategoriích Mládež i Dospělí. Taneční víkend bude zakončen Super-Taneční Ligou Seniorů, opět v latině i ve standardu. Neváhejte se tedy druhý říjnový víkend stavit v říčanské sportovní hale, podpořit své favority a využít jedinečné šance být součástí nádherné taneční atmosféry.

Vaše Fuego

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena