Fuego Říčany

26. 10. 2021

Tradice Říčanského poháru neporušena

Druhý říjnový víkend mnohým z nás obohatil sychravé dny jednou z vůbec nejstarších tanečních soutěží v České republice. Říčanský pohár se letos konal již po čtyřiačtyřicáté. Z pandemických důvodů uspořádal taneční klub Fuego tradiční únorovou soutěž výjimečně až v podzimních dnech, 9. až 10. října. Říčanský pohár tak navazoval plynule na páteční Fuego Cup. Pro toto řešení jsme se rozhodli, aby nebyla přerušena dlouholetá tradice a my tak jeden ročník nevynechali. I přes covidové komplikace však panovala celé tři dny stejně kouzelná atmosféra jako předešlé ročníky.

Během pár probdělých nocí proměnilo Fuego říčanskou sportovní halu v krásně vyzdobený taneční sál připomínající prestižní zahraniční soutěže. Několikadenní přípravy vyvrcholily pátečním zahájením Mistrovství České republiky v deseti tancích pro kategorie Senior I a II, které proběhlo v rámci zmíněného Fuego Cupu, a spolu s mistrovstvím proběhly ještě postupové soutěže seniorů. V sobotu a v neděli, tedy pod hlavičkou Říčanského poháru, pak pokračovaly postupové soutěže včetně soutěží nejvyšší národní třídy A a taneční ligy, kterých se účastnili tanečníci různých výkonnostních tříd od juniorů až po seniory. Neděle byla zakončena Super Taneční ligou seniorů, za kterou páry získávají až dvojnásobný počet bodů.

Taneční klub Fuego měl na soutěži významné zastoupení tanečních párů napříč věkovými kategoriemi i tanečními třídami. Některé domácí páry dokonce dosáhly medailových příček. Už během sobotního dopoledne si Filip s Betty vytančili 2. místo v kategorii dospělých párů třídy B v latinskoamerických tancích. Tomovi a Šárce unikl pohár o pouhých pár bodů a ve stejné kategorii skončili na 5. místě. Oba páry získaly stejná umístění i v nedělní části soutěže. Nutno říct, že soutěž v této kategorii byla vícekolová a velmi vyrovnaná a ani porotci se nemohli shodnout, kdo by měl vyhrát. I páté místo je tedy velkým úspěchem. V taneční třídě D reprezentovali Fuego v tancích standardních opět Tom se Šárkou, kteří se umístili na 2. místě, a Betty tentokrát se Zdeňkem Zemanem, kteří hned v jejich první společné soutěži obsadili první místo na stupni vítězů. 

Speciální poděkování za organizaci celé akce patří vedení našeho tanečního klubu, kterými jsou zkušení tanečníci a trenéři Jan a Pavla Beránkovi. Za celý klub Fuego Říčany moc gratulujeme všem zúčastněným tanečním párům a těšíme se na další protančený víkend – na 45. ročník Říčanského poháru, který proběhne, doufáme, v tradičním únorovém termínu.

První z dobíhajících tanečních kurzů, pod vedením manželů Vítových, které minulý rok přerušil covid, se pomalu chýlí ke konci (jedná se tedy o taneční, které začaly v loňském roce, ale kvůli covidu nemohly být dokončeny). Tímto bychom všechny chtěli pozvat na nábor do tanečního klubu Fuego. Není potřeba projít žádným výběrovým řízením ani nic podobného, stačí přijít s dobrou náladou a chutí tančit. Bližší informace ohledně náboru budou uvedeny na facebookové stránce Fuego Říčany, webu a případně se je dozvíte na konci svých tanečních kurzů. Pokud by se vám termín náboru nehodil, nebojte se přijít kdykoliv jindy a podívat se na tréninky soutěžních párů. Není nutné chodit v páru, pokud nemáte možnost se s někým domluvit. Přijďte tedy klidně i jako jednotlivci, máme nabídku kurzů i pro vás.

Těšíme se na viděnou na tanečním parketu.

Vaše Fuego

 

 

 

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena