Fuego Říčany

1. 5. 2022

Dne 13. dubna proběhl opět nábor tanečníků, tentokrát po pokračovacích kurzech, a my tak mezi sebou můžeme přivítat nové členy. Pokud jste nábor nestihli a chtěli byste se připojit, přijďte jakýkoliv pátek mezi 16:30 a 18:00 na Taneční studio v Sokolské v Říčanech.

Zároveň jsme začátkem dubna zahájili před létem „poslední kolečko“ tanečních kurzů. Pokud byste se chtěli zapojit v průběhu, není to vůbec problém. Pro jakékoliv dotazy pište na facebook anebo email info@fuego.cz.

Poslední březnový víkend proběhla v KC Labuť soutěž Říčanské taneční jaro. Poprvé pod hlavičkou SUT (Svaz učitelů tance) a úplně poprvé v Říčanech se představila kategorie SOLO a SYNCHRO (resp. DUO). Tedy nová kategorie pro dívky toho času bez partnera, tančící buď samy anebo ve dvojici s další dívkou. V této kategorii jsme měli svá želízka v ohni, a to včetně vicemistryně republiky pro rok 2021 Lucky Glogarové. Ta spolu s Kačkou Koudelkovou posbírala v kategorii DUO Mládež a Dospělí všechny myslitelné (i nemyslitelné) medaile, když ve své kategorii zvítězily úplně ve všech tancích. Na svou první soutěž vyrazila i Viky Budská, která v našem klubu tančí teprve tři měsíce (přišla po podzimním tanečním kurzu). A nutno říct, že se jí v těžké konkurenci dařilo – vytančila si na své první soutěži finálové 4. místo! V neděli pak proběhla soutěž Pro-Am, tedy profesionál – amatér, soutěž pod hlavičkou Czech Pro-Am Dance Union, ve které nás reprezentovaly Janina Vladarzová, Lenka Volná a Petra Nováková. I jim patří dík za vzornou reprezentaci klubu.

Na závěr školního roku bychom určitě chtěli uspořádat tradiční Fuego taneční akademii, která se kvůli koronavirovým hygienickým opatřením poslední dva roky nemohla uskutečnit. Podrobnosti o čase a místě konání vám napíšeme v dalším čísle. Již teď se ale můžete těšit na nabitý program, stejně jako se těšíme my, až budeme moci opět předvést, co jsme zase zvládli zlepšit.

Vaše Fuego

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena