Fuego Říčany taneční klub

1. 5. 2015

Novinky ve Fuegu

Fuego ani na jaře nezahálí a stále se intenzivně věnuje tréninkům a soutěžím. A vyplácí se. Fuego se vydalo na soutěž do zahraničního Německa, konkrétně do Berlína. Náš pár Martin a Iveta Jelínkovi nás reprezentoval ve standardních tancích v kategorii Senior II B. Neděli před Velikonocemi měli konkurenci 42 párů a protančili se na nejvyšší stupeň vítězů a získali tak krásné první místo. Na Velikonoční pondělí měli konkurenci 38 párů a probojovali se též na stupně vítězů, tentokrát však na druhou příčku. Během dvou dnů odtančili 8 soutěžních kol, porazili 80 párů, získali zlatou a stříbrnou medaili a jako bonus si vytančili novou třídu A. Moc gratulujeme!

                V neděli 12. dubna se konal Jarní pohár města Kladna, kde Fuego mělo několik svých zástupců. Nejmladšími zástupci byl Tomáš Vladarz se Šárkou Saskovou, zůstali těsně před branami finále na sedmém místě. V kategorii dospělých třídy D latinsko-americké tance jsme měli tři páry. Vladimir Vimberg a Radka Pšeničková skončili na devátém místě, Petr a Petra Duškovi na šestém místě a Petr Tlustý s Šárkou Spáčilovou na pátém místě. O třídu výš, v kategorii C se Michal Barták s Janou Chládkovou umístili na devátém místě z 19. párů. Největší radost však byla v kategorii B – standardní tance, Petr a Petra Duškovi se protančili do finále a rovnou na příčku nejvyšší, získali zlatou medaili.

Naše páry však trénují dál a do prázdnin je čeká ještě několik dalších soutěží. Pro vás diváky a naše fanoušky chystáme na červen opět taneční akademii, přesný termín vám přineseme v příštím vydání.

Vaše Fuego

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena