Fuego Říčany, taneční klub

31. 12. 2015

Novinky ve Fuegu

Podzim byl pro Fuego plný nových událostí. V říjnu se konala již tradiční soutěž Fuego cup, která se konala v KC Labuť. Naše páry reprezentovaly víc než úspěšně. Náš nejmladší pár Tomáš Vladarz a Šárka Sasková v kategorii Junior II D latinsko-americké tance se protančil těsně pod stupně vítězů. V kategorii dospělých třídy D latinsko-amerických tancích se Vladimir s Radkou protančili na čtvrté místo a Petr s Petrou na místo sedmé, z celkových 17 párů. V latině třídy C jsme měli dva páry ve finále. Na čtvrtém místě skončil pár Ondřej Hanuš a Marie Peltanová a na krásném druhém místě skončil pár Michal Barták a Jana Chládková. V seniorské kategorii hobby standardní tance náš pár Petr a Zdeňka Pánkovi se protančili na příčku nejvyšší a stali se tak vítězi v této kategorii.

                O týden později se Michal s Janou vydali do Tábora. Soutěže se zúčastnili sice pouhé tři páry, nicméně vítězství přineslo Michalovi a Janě posledních pár bodů, které potřebovali k postupu do vyšší třídy B. Fuego má tedy další „béčka“. V současné době již pilně staví nové sestavy a trénují a věříme, že v blízké době nás vyrazí opět reprezentovat na soutěže. Na konci října vyrazili tři naše páry do Neratovic. V seniorské kategorii hobby nás reprezentoval Petr se Zdeňkou, kterým jen o kousek unikl postup do finále. V kategorii D latinsko-amerických tanců tančil Petr se Šárkou a s přehledem soutěž vyhráli. Druhou zlatou medaili dovezl pár Petr s Kristýnou z kategorie C latinsko-americké tance. Na poslední říjnové soutěži byl Tom se Šárkou a svým stříbrným umístěním si zajistili postup do vyšší třídy a je z nich tedy pár třídy C. I v listopadu se našim párům dařilo, většinou z toho byli medailové umístění, bohužel však i několik „smolných“ bramborových. Největší radost však měl pár Petr se Šárkou, kteří si v Berouně vytančili třídu C v latinsko-amerických tancích.
                V seniorské kategorii nás úspěšně reprezentují naši trenéři – Jan a Pavla Beránkovi. Na soutěžích třídy A v Německu se pravidelně umisťují na stupních vítězů a ani na soutěžích WDSF se neztratí a vždy se jim podaří protančit minimálně do semifinále. Gratulujeme a děkujeme za reprezentaci všem párům.
                V novém roce vám chceme popřát hodně štěstí, zdraví, úspěchů a protančených dní. Budeme se na Vás těšit na kurzech, soutěžích, plese a dalších akcích.

Vaše Fuego

Jan a Pavla Beránkovi

 

Michal Barták a Jana Chládková

 

Tomáš Vladarz a Šárka Sasková

 

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena