Gymnastické centrum TJ Tourist

27. 6. 2014

Doby, kdy říčanským gymnastkám stačila malá tělocvična, jsou dávno pryč. Vzhledem k popularitě tohoto sportu a zvýšenému zájmu o naše cvičení, jsme se rozhodly hledat nové zázemí.

Veškeré naše úsilí (kromě trénování) jsme tedy začaly vkládat do shánění dalších vyhovujících prostor v Říčanech, kde bychom mohly trénovat 3x týdně 3 hodiny a vešlo se nám zde postavit  nářadí všech 4 gymnastických disciplín. Po schůzce s vedením města jsme se vypravily na doporučená místa – bohužel, všechny tělocvičny jsou zaplněné, nevyužité prostory v centru Lihovar mají nízké stropy a vysoký nájem, stejně jako sklady u Tesca. Po nezdařeném hledání jsme oslovily rodiče (všem moc děkujeme), kteří obratem posílali spousty návrhů na prostory, ovšem mimo město Říčany. Vzhledem k tomu, že se k nám sjíždějí děti i trenérky ze širokého okolí, rozhodly jsme se nabídky prověřit a postupně opustily myšlenku trénovat pouze v Říčanech.

 

 

Nové gymnastické centrum vzniká v Mnichovicích (nedaleko vlakového nádraží), bude k dispozici celý týden, gymnastické nářadí zde bude rozestavěno nastálo (bradla, kladiny, přeskok, prostná). Kromě závodních družstev zde chceme nabídnout cvičení rodičům s dětmi, předškolním i školním dětem, dospělým i seniorům.

I nadále zůstáváme 3x týdně v “naší” tělocvičně I. ZŠ Říčany, kde budou probíhat hodiny Teamgymu, mini kurzy, přípravky a nově i rekreační skupina pro školní děti.

Pro rekreační skupinu 6-10 let přijímáme přihlášky e-mailem (vice info na www.gymnastika-ricany.cz).

 

 

B. Bernardová a J. Jechová

TJ Tourist – oddíl sportovní gymnastiky

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena