Gymnastické úspěchy

27. 11. 2023

Dalším závodem letošního školního roku byla soutěž předškoláků, který organizuje oddíl v Týnci nad Sázavou. Do místní tělocvičny se vydalo osm děvčátek a přivezlo z Týnce dvě zlaté a jednu stříbrnou medaili.

Sportovní gymnastky trénující pod vedením Lucie Cirkvové se o podzimních prázdninách vydaly do daleké Čeladné na Mistrovství ČR ve sportovní gymnastice v kategorii C. V kategorii starších žákyň skončila Mája Pavelková na krásném 8. místě z 91 závodnic. V ktg. mladších žákyň se nejlépe dařilo Míše Chalupecké na 21. místě, jako 26. se umístila Valinka Tatarinov (pro tu to byl první větší závod). Chybiček se nevyvarovaly další naše závodnice: Adrianka Sosnová 43. místo a Bára Endalová 65. místo (celkem 83 startujících).

Naše malé závodnice ročník 2016–2017 si také poměřily síly s nejlepšími gymnastkami v této věkové kategorii – z celé ČR se totiž již tradičně sjíždějí v tomto období na závod Memoriál Věry Medové, který pořádá oddíl Kampa Praha. V ročníku 2017 se nejlépe dařilo Lotce Tesařové, která se vešla do první desítky nejlepších, konkrétně na 9. místo. V kategorii 2015–2016 se trojice děvčat z Říčan zařadila pěkně za sebou 29., 30. a 31. bylo umístění uprostřed startovního pole (celkem 63 gymnastek), navíc před nimi byla převážná část gymnastek o rok starších.

Teamgymová družstva jsou také závodně aktivní: Družstvo Junior 2 má za sebou bronzovou účast na Příbramském poháru, klobouk dolů před jejich výkonem, protože postavit a sladit 12 dívek do pohybové skladby byla velká výzva nejen pro ně, ale hlavně pro trenérky (minimální počet závodnic je 6, takže dvojnásobek znamená i daleko více chybiček a nejednotnosti). Další medailové úspěchy přidala děvčata na Blue Cupu, který pořádal TVT Motion v sobotu 4. listopadu v Říčanech, a tak si děvčata a chlapci mohli užít již podruhé v tomto roce podporu „domácího“ publika. Nejmladší Želvičky braly krásné 3. místo, na 4. místě skončila Vlčata, 8. místo získaly Ovečky. Nejstarší děvčata nastoupila do závodu Junior 2 a tuto kategorii ovládla a zaslouženě zvítězila, v kategorii Tria sbírku doplnily o bronz.

Kromě závodění a gymnastických kurzů, se nám letos podařilo opět rozšířit spolupráce v našem projektu Gymnastika do škol, a tak se v dopoledních hodinách setkáváme v naší tělocvičně s MŠ Strančice, školáky a předškoláky ze ZŠ Mnichovice/Všestary a se školáky ze ZŠ Mozaika. Na jaře nás bude opět navštěvovat MŠ Zahrádka ze Říčan.

Přejeme všem krásný předvánoční čas.

Gym Říčany

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena