Gymnastika

2. 7. 2013

Od září začínáme v našem oddíle s kolektivním gymnastických sportem Team Gym (TG).

Gymnastický sport Team Gym nově v Říčanech

 

Od září začínáme v našem oddíle s kolektivním gymnastických sportem Team Gym (TG). Čím se liší od sportovní gymnastiky (SG)? SG je především individuální sport, velmi fyzicky i časově náročný. Výkonnost je v dnešní době tak vysoko, že pokud desetileté dítě neabsolvuje každodenní náročný trénink, jeho výkonnost stagnuje. Naším cílem ale není dril, chceme, aby děti měly ze cvičení radost, na tréninky se těšily a zároveň měly úspěchy na závodech, které by je dále motivovaly. Z tohoto důvodu otevíráme TG, kam naše „odrostlé“ gymnastky můžou přestoupit, a tak u gymnastického sportu zůstat. Více o TG se dočtete na našich webových stránkách.

 

Kurz minipřípravky od září Na Fialce

 

Na závody v Brně 9. 6. si jely zazávodit Linda Procházková (12. místo z 20, kat. roč. 2008), Adélka Bernardová (12. místo), Barča Jechová (13. místo) a Lucka Gaždová (17. místo z 20 závodnic kat. roč. 2007). Poslední závody v tomto školním roce nás čekají v Praze a zúčastní se jich dvě 4členná družstva.

Kromě zázemí tělocvičny I. ZŠ se nám podařilo získat prostory v novém volnočasovém centru Na Fialce v zrcadlovém sále vybaveném speciálním molitanovým nářadím. Přijímáme 4–5leté děti – děvčata roč. 2008–2009 a nově i chlapce roč. 2008 do kurzu minipřípravky, kde se zábavnou formou seznámí s gymnastikou, naučí základním pohybovým dovednostem, koordinaci a správnému držení těla. Protože je gymnastika základem všech sportů, je absolvování tohoto kurzu dobrým startem pro každého.

Přihlášky se jménem a datem narození posílejte na náš e-mail, který naleznete na webových stránkách www.gymnastika-ricany.cz.

Těšíme se na vás.

 

BB a JJ              

 

 

Říčanské gymnastky – Mimi pohár Brno 2013

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena