Gymnastika a TeamGym Říčany

31. 5. 2019

Náročný závěr závodní sezóny

Na konci dubna jsme se rozdělily na dvě části - zatímco mladší gymnastky odjely do Kolína na závod „Hledáme nové talenty“, starší bojovaly na Oblastním přeboru Prahy.

 V Kolíně Říčany reprezentovalo družstvo ve složení G. Slobodová, V. Seaton, A. Karešová a M. Chalupecká – holčičky zacvičily své sestavy moc hezky a zaslouženě společně vybojovaly stříbrné medaile. V soutěži jednotlivkyň stříbrná skončila Victorka.

Na Oblastním přeboru Prahy jsme chtěly především vyzkoušet povinné sestavy, se kterými se některé gymnastky pokusí uspět v kvalifikačních závodech a na konci června si zacvičit na MČR. V ktg. VS2A se nejlépe dařilo A. Žvejkalové na 2. místě, 3. místo obsadila A. Jechová a 4. S. Bezoušková. V ktg. VS3A zvítězila M. Škardová, stejně tak A. Bernardová v ktg.VS3C. Na ostro pak děvčata VS2 a VS3 závodila v povinném programu v Brně a s postupem na MČR to zcela jistě pro některé vypadá velmi nadějně.

Těsně po uzávěrce čeká také MČR ČASPV naší Terezu Šubrtovou, která se opět kvalifikovala do Doubí u Třeboně a bude reprezentovat říčanský oddíl v družstvu Středočeského kraje.

Teamgym – konkréťně Eagles (ve složení A. Vašutová, N. Šindelářová, R. Svobodová, J. Dousoudilová, A. M. Dosoudilová, H. Ludvíková, V. Kotašková, L. Drahoňovská) si svůj vrchol sezóny užily 11. května na Mistrovství ČR v Olomouci. Velká část družstva nastoupila poprvé do ktg.Junior II, přestože byly velmi mladičkým týmem, vešly se do první desítky startovního pole – 10. místo bude zcela jistě motivací do dalších tréninků.

Vážení rodiče, rádi byste letní prázdniny svých dětí vyplnili smysluplným programem, novými zážitky a radostí z pohybu? Opět pro všechny zájemce o cvičení ve vybavené tělocvičně připravujeme letní příměstské tábory. Vybírat letos můžete ze šesti turnusů (termíny na www.gymnastika-ricany.cz ) - jak v Mnichovicích, tak v Říčanech. O více informací pište na gymnastika-ricany@seznam.cz. Fotky z předešlých ročníků naleznete v naší fotogalerii na www.gymnastika-ricany.rajce.idnes.cz.

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena