Gymnastika Říčany

29. 5. 2015

Máme přebornici kraje i vícemistryni ČR

                                                      

Závěr školního roku je tradičně ve znamení závodů. Zatímco starší a zkušenější gymnastky absolvují krajské přebory, ty nejmladší vyráží teprve na své první závody.

 

V dubnu se konaly krajské přebory ČASPV v Týnci n. S. (nominační soutěž pro nadcházející republikové finále) – velkým úspěchem byl postup Agáty Vašutové za Ml. žákyně (2. místo ze 33) a Jolany Klapkové za St. žákyně (3. místo z 19). Obě gymnastky na republikovém finále reprezentovaly 16. května TJ Tourist jako jednotlivkyně, zároveň byly členkami

3-členných družstev, která reprezentují Středočeský kraj. Starší Jolana se s tímto družstvem umístila na 7. místě z 16 družstev. Agáta se stala, spolu s gymnastkami z Bělé a Dobříše, vícemistryní ČR – z celkového počtu 19 družstev!!!

V květnu se také konal 46. ročník závodů „Dokská kladina“ - svůj první závod zde absolvovaly vybrané 4-5leté dívky roč. 2010, které si vyzkoušely závodní prostředí a atmosféru a sbíraly cenné zkušenosti.  Nejlépe si vedla Amélka Žvejkalová, která obsadila 2. místo, 4. skončila Claudinka Steier. Pochvala patří i ostatním našim mini gymnastkám – K. Ratajové, K. Jirmanové a B. Štěpáníkové. Další medailové úspěchy jsme získaly v ktg. 2009, kterou vyhrála Kamila Procházková a na druhém místě skončila Karolína Kuchařová. V ktg. 2007 se celkovou vítězkou stala Majda Škardová. Na závěr byly oceněny nejlepší výkony na kladině/lavičce – pohár za nejvyšší známku si odvezla Majda, Kamilka i Amélka.

Krajské přebory ČGF probíhaly v neděli 17. května v Kolíně. Náš oddíl na takovou soutěž vyrazil po 10 letech, kdy byly říčanské gymnastky naposledy registrované v ČGF. A jak jsme si vedly? V ktg. ZS máme přebornici Středočeského kraje Lindu Procházkovou, 2. místo patří Majdě Koudelkové a 3. Tereze Šubrtové.
V postupové ktg. VS1 jsme měly Lucii Gaždovou a Magdalenu Škardovou v 31 členném startovním poli – obě holky splnily limit pro postup na vyšší VS, Majda navíc vezla domů stříbrnou medaili!

 

www.gymnastika-ricany.cz

 

 

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena