Gymnastika Říčany

26. 8. 2016

Říčanská gymnastika vzkvétá

V červnu jsme zakončily závodní sezónu v oddílu SG na pražských závodech „Čerti s Andělem“(soutěž družstev – čerti = čtyři gymnastky, anděl = dospělý trenér) nečekaně krásným výsledkem, kdy jsme dokázaly uspět asi v nejvíce nabité konkurenci z celoročního závodního programu. Říčanští rarášci roč. 2009-10 obsadili 3. místo z 23 družstev (A. Žvejkalová, A. Jechová, T. Hrušková a B. Štěpáníková – anděl Jechová).

Závody "Čerti s Andělem"

Krásným výsledkem bylo i umístění Říčanských tygřic roč. 2005-06 - 5. místo (Škardová, Vašutová, Gaždová a A. Bernardová – anděl Bernardová). Krásná tečka za úspěšným školním rokem, kdy jsme opět překonaly stanovené cíle. Od roku 2012, kdy jsme oddíl převzaly, se stále zlepšujeme nejen ve výkonnosti, ale také v počtu dětí (a dospělých), kterých je rok od roku více – nejedná se tedy o žádný boom nebo snad jojo efekt, naopak. Kromě závodních dětí nás navštěvují stále častěji i ti, kteří se chtějí naučit alespoň základům našeho krásného sportu. Pro nezbytnou průpravu pro svůj sport k nám dochází tanečníci, tenisté, hokejisté a další.

Jeden z hlavních důvodů našeho úspěchu, kromě kvalitního trenérského týmu, je zcela určitě vybavení, které od začátku našeho působení vylepšujeme. Vězte, že jsme do nářadí a náčiní za našeho působení investovaly již přes 700 tisíc Kč – a to i díky grantové podpoře města Říčany, dotacím ČGF a MŠMT – všem patří jistě veliké díky.

Během letních měsíců se cvičilo na příměstských táborech s gymnastikou, kde si všichni užívali nejen cvičení v tělocvičně, ale také venku na hřištích. Pestrý program pro děti, obohacený např. návštěvou říčanského muzea, děti nadchl – ostatně jako každý rok.

Závodní družstva absolvovala svá soustředění v Liberci (SG) a Dobřichovicích (TG), kde již vyrostly specializované gymnastické tělocvičny. Věříme, že se takového zázemí – pro nás a naše vybavení - dočkáme i v našem městě.

Zápis do nových kurzů probíhá do naplnění kapacity - rozvrh naleznete na www.gymnastika-ricany.cz

J. Jechová, B. Bernardová

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena