GYMNASTIKA ŘÍČANY

29. 11. 2019

Zlaté medaile z republikového finále v Trutnově

Sobota 19. října, Týnec nad Sázavou: početná skupina našich gymnastek, celé družstvo ČASPV a nejmladší sportovní gymnastky našeho oddílu se vydaly do nově zrekonstruované tělocvičny místní základní školy. V nejmladší ktg. 2014 a ml. nastoupilo našich pět děvčátek a všechna obsadila prvních pět míst - 1. M. Slobodová, 2. N. Gregorová, 3. R. Alexová, 4. V. Marková, 5. N. Kubíčková. Atmosféru gymnastických závodů poprvé okusily i holčičky narozené 2015 - Stelinka Kroupová a Anička Jechová si zaslouží velkou pochvalu za krásný a nebojácný výkon. Ve starší ktg. 2012 zvítězila A. Mančíková a na krásném 5. místě skončila G. Válková. V ktg. nejstarších - 2010/11 - opět první místo pro naše barvy díky K. Slobodové, bronzová příčka S. Ludvíková.

Medaile pro naše teamgym družstva na sebe nedala dlouho čekat, a co se nepovedlo v Příbrami, povedlo se v Plzni. Děvčata z Eagles skončily na stříbrné příčce, stejně jako naše nejmladší družstvo „Ovečky“ v ktg. mix (závodí dívky a chlapci).

Mezi „velké“ závody podzimní sezóny patří MČR ve sportovní gymnastice ktg. C, kde v ktg. mladších žákyň obsadila krásné 5. místo K. Rašková (v neuvěřitelné konkurenci 78 děvčat). Moc gratulujeme!

Podzimní R teamgymu, republikové finále v Trutnově. V ktg. Junior 1 se Panteřice zlepšují a to nám dělá velkou radost, na tomto vrcholném závodu celé sezóny uzavřely první desítku v této kategorii. Eagles se také zlepšují a přibližují k příčkám nejvyšším – krásné 5. místo. V ktg. Tria – mladší (roč. 2007 - 2012) naše Tygřice zvítězily a tak máme v této kategorii mistryně ČR. Gratulujeme!

Opět nám nastává předvánoční čas, konec roku a s ním přichází i bilancování… Rok 2019 považujeme za úspěšný nejen ohledně závodů. Podařilo se nám získat další, tolik důležité prostory pro náš sport (Strančice), na gymnastické tréninky už dávno nestačí pouze víceúčelové tělocvičny. Zvětšila se nám opět i členská základna. Děkujeme za vaši přízeň a městu Říčany za finanční podporu našeho oddílu.

                                            J. Jechová a B. Bernardová

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena