Gymnastika Říčany

29. 2. 2020

Úspěchy našich gymnastek a gymnastů

Své první letošní závody absolvovala teamgymová družstva v Dobřichovicích. Do bojů jsme vyslali čtyři družstva. V nejmladší kategorii nastoupilo družstvo dívek posílené o jednoho chlapce a začalo dlouhý závodní den stříbrem. Další družstvo, kde závodil spolu s děvčaty malý gymnasta, jsme měli i ve starší kategorii, a i zde jsme se radovali ze stříbrných medailí. Ryze dívčí tým pak startoval v ktg. 2009 a ml. – holky podaly krásný výkon a vystoupaly na stupínek nejvyšší. Do sbírky cenných kovů nám chyběl už jen bronz, ale ten zajistily pro Říčany naše nejzkušenější závodnice z družstva Eagles. Všechna družstva pro tyto závody připravila trojice trenérek Krenková, Dosoudilová a Fesslová – i jim patří velká gratulace.

I sportovní gymnastky se účastnily svých závodů, konkrétně ve Všetatech – zlato ve svých kategoriích získaly V. Kroupová, A. Jechová a M. Pechmanová, v Horních Počernicích ovládla cvičení na kladině A. Žvejkalová a akrobacii S. Bezoušková – celkem tedy pět zlatých, dvě stříbrné, tři bronzové medaile/poháry a další krásná přední umístění. V Dobříši přidala bronz ještě K. Slobodová.

Po uzávěrce tohoto vydání pořádáme již 5. ročník závodu ve sportovní gymnastice, moc se těšíme, až vás o průběhu budeme informovat v příštím čísle a věříme, že se podaří jako ty předešlé.

Kromě příprav na závody jsme dali dohromady a zveřejnili termíny příměstských letních táborů s gymnastikou, které pořádáme pro děti nejen z našeho oddílu již osmé léto.

Vážení rodiče, pokud chcete letní prázdniny svých dětí vyplnit smysluplným programem, novými zážitky a radostí z pohybu, můžete vybírat z šesti turnusů (termíny na www.gymnastika-ricany.cz) v Říčanech, Strančicích a Mnichovicích. O více informací pište na gymnastika-ricany@seznam.cz. Fotky z předešlých ročníků naleznete v naší fotogalerii na www.gymnastika-ricany.rajce.idnes.cz.

J. Jechová a B. Bernardová

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena