Gymnastika Říčany

1. 11. 2020

Krátké gymnastické babí léto v tělocvičnách

 Měsíc září jsme využili v kurzech pro náhradní lekce z jarních měsíců, které jsme dlužili dětem a rodičům z dob, kdy zůstaly tělocvičny zavřené. Že nás hned po zahájení nových kurzů čeká obdobná situace, jsme si nechtěli připustit - bohužel tato situace opět nastala. Některé kurzy ani nestihly své úvodní lekce, tak se na ně těšíme o to více a pevně věříme, že to bude brzy. Celé první pololetí se nám protáhne do toho druhého. Rádi bychom i touto cestou poděkovali rodičům, kteří nám posílají povzbudivé e-maily a hlavně příspěvky, bez kterých už bychom dávno mohli celý oddíl zavřít. Uvědomujeme si, že situace není lehká pro nikoho z nás, a o to víc si této podpory od vás vážíme a slibujeme, že budeme dělat všechno proto, abychom i my tuto nepříliš povedenou dobu ustáli a těšili se společně z pohybu dětí ještě několik dalších desítek let.

Naše závodní družstva stihla své závody po dlouhé osmiměsíční pauze, a i když to byly závody bez diváků – podpory rodičů a za velmi přísných koronavirových opatření, všechny děti si je užily.

Na svém prvním MČR ČASPV na Hradčanech si zazávodila děvčata z Delfínů, určitě jim účast dala motivaci do dalších tréninků. Koncem září se uskutečnila Dokská kladina, kde i děvčátka r. n. 2013 cvičila na kladině vysoké 120 cm (některá jen stěží vidí přes takovou výšku). Nejlépe si s tímto úkolem z našich děvčat poradila M. Chalupecká, která skončila v dvojboji prostná, kladina na 2. místě. O rok starší V. Seaton soutěžila již v celém čtyřboji a i ona si odvezla medaili, bronzovou. Další bronz přidala v ktg. starších žákyň A. Jechová.

Teamgymová družstva Eagles a Panteřice si z Memoriálu Hany Myšákové v Praze odvezla medaile a poháry za 1. a 3. místo. Děvčata, která se připravují na kvalifikační závody na MČR, si svoje povinné sestavy vyzkoušela na pražském přeboru a nejlépe se celý závod povedl v ktg. VS2 S. Bezouškové, umístila se na 3. místě.

Děkujeme městu Říčany za dotaci na provoz našeho oddílu a také za dotaci na únorové závody Říčanské hvězdičky.

J. Jechová a B. Bernardová

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena