Gymnastika Říčany

31. 1. 2021

 „Covidová“ pauza

 Za běžného provozu se v našem oddílu v těchto měsících pilně cvičí i trénuje. Kdo tak úplně neví, čemu se u nás v gymnastickém oddílu věnujeme, připomeňme, že se u nás cvičí na závodní, výkonnostní úrovni sportovní gymnastika dívek (cvičení na nářadích – přeskok, bradla, kladina, prostná) a Teamgym, kde máme dívčí i smíšená družstva (cvičení na akrobacii – akrobatické řady, napojení několika akrobatických prvků za sebou, skoky z malé trampolínky a společná choreografie – pódiová skladba).

Zakládáme si ale také na přiblížení gymnastického sportu široké veřejnosti – na rekreační úrovni. Dochází k nám děti od jednoho roku věku na cvičení rodičů s dětmi, cvičí u nás předškoláčci i školáci, mládež a dospělí. Velmi oblíbenými se u nás také staly lekce parkouru, na které máme dva skvělé trenéry, kteří (nejen) chlapce motivují k parádním výkonům – trikům. Během letních měsíců pořádáme příměstské tábory (letos proběhne již 9. ročník) pro všechny děti se zájmem o pohyb a zábavný program.

Tohle všechno za normálních okolností funguje na jedničku a všechny kurzy jsou obsazené do posledního místečka. Nyní netrpělivě čekáme, až se situace ohledně Covidu uklidní a děti se do tělocvičen vrátí, moc se na ně těšíme, moc se těšíme na všechny pokroky a radost z nich. Vždyť pohyb je jednou z nejzákladnějších potřeb zdravého jedince.

Jitka Jechová a Barbora Bernardová

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena