Gymnastika Říčany

1. 10. 2021

Gymnastické hvězdičky i letos zazářily

 Tradiční závod ve sportovní gymnastice, který pořádáme již několik let v centru Na Fialce, proběhl letos mimořádně 5. září. Předešlý ročník byl jedním z posledních závodů před zaváděním covidových opatření, symbolicky jsme tak chtěly otevřít dveře při návratu do „normální sezóny“. Snad tomu tak opravdu bude. Nejenže byl přesunut náš závod, ale spolu s ním i hlavní vrcholy gymnastické sezóny z jara - krajské a kvalifikační závody a samotné Mistrovství České republiky, které proběhnou na konci září. A tak se Říčanské hvězdičky (5. ročník) staly tak trochu generálkou a zkouškou. Do Říčan se sjelo téměř 250 závodnic – 18 oddílů z celé ČR. Opět jsme se s touto velkou výzvou zvládly vypořádat, a to díky perfektní organizační spolupráci s Centrem Na Fialce, s rodiči našich gymnastek, s Lenkou a Michalem Šotolovými z České gymnastické federace, s trenérkami… Všichni odvedli velký kus práce. Poděkování patří i skvělé moderátorce našeho závodu Kateřině Machů, která už k tomuto závodu také neodmyslitelně patří. Za finanční podporu děkujeme městu Říčany.

A jak se dařilo domácím gymnastkám? Předních míst v silně obsazeném startovním poli bylo několik, zvláště pak na nepopulárních čtvrtých příčkách, ale takový je sport. Medailovým úspěchem se po tak dlouhé závodní pauze může pochlubit Adrianka Sosnová – 3. místo, Valerie Kroupová - 2. místo a vítězka své kategorie Anna Rampulková.

Již 25. září se Na Fialku s gymnastikou vracíme – tentokrát při pořádání 4. ročníku Teamgym Cup Říčany.

Naplno odstartovaly i letošní gymnastické kurzy, které jsou opět velmi vytížené, a my jsme rády, že si opět děti našly cestu do tělocvičny a rodiče je v tom podporují.

Jitka Jechová a Barbora Bernardová

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena