Gymnastika Říčany

26. 10. 2021

Historicky první mistryně České Republiky

 

Ve velmi aktivním stylu jedeme od začátku září. Kromě pořádání domácího závodu ve sportovní gymnastice jsme zvládli zorganizovat i náš druhý závod, Teamgym Cup Říčany. Desítka gymnastických oddílů zavítala do Říčan Na Fialku. Téměř 300 gymnastů a gymnastek podalo krásné výkony a několik ocenění zůstalo i doma, našim závodníkům. V kategoriích, kde cvičí chlapci i děvčata v jednom týmu, jsme slavili úspěch hned dvakrát, a to u mladších v podobě zlatých medailí, starší byli stříbrní. 2. místo ještě přidala nejstarší děvčata v ktg. Tria. Děkujeme za finanční podporu městu Říčany a také všem aktivním rodičům, kteří se opět ochotně zapojili do organizace.

Sportovní gymnastky měly 18. 9. na programu Přebory Středočeského kraje, pro některá děvčata to byl zároveň kvalifikační závod na MČR, které se konalo 1. - 3. 10. v Ostravě. Z Kolína jsme odvezli hned tři tituly přebornic kraje – A. Jechová, A. Rampulková, E. Fitzpatrick. Čtyři stříbrné medaile – A. Žvejkalová, K. Šebestová, V. Seaton a M. Chalupecká, pětkrát bronz – V. Kroupová, M. Pechmanová, B. Štěpáníková, S. Vašutová, A. Skalová. Na mistrovství se kvalifikovalo celkem osm našich gymnastek.

Do historie oddílu (delší než 50 let) se pak zapíše sobota 2. října, kdy se v ktg. VS4B mezi nejlepšími gymnastkami ČR naše děvčata postarala o krásné výsledky a mezi 49 kvalifikovanými závodnicemi se stala naší první mistryní České republiky Amélie Žvejkalová. I naše další reprezentantky obsadily pozice na předních příčkách celého pole - konkrétně 5. S. Bezoušková, 7. M. Pechmanová, 10. K. Rašková a 11. A. Jechová. Velká gratulace tedy patří i jejich trenérce Báře Bernardové.

V neděli 3. října si své první mistrovství užila i děvčátka závodící v nejmladší kategorii – Míša Chalupecká i Anežka Skalová. Pod vedením trenérky L. Cirkvové podaly krásné výkony a určitě budou na tento závod dlouho vzpomínat.

Jsme velice pyšné na naše děvčata. O to více, že se dokázala vrátit po období zavřených tělocvičen během covidu. Vychovaly jsme mistryni ČR v bývalém skladu, který si pronajímáme za vysoký komerční nájem ve Strančicích (díky tomu, že v Říčanech nejsou ideální podmínky, což řešíme od roku 2012) a pevně věříme, že i tento úspěch nás všechny bude nadále motivovat v cestě za novou gymnastickou tělocvičnou, která do Říčan bezpochyby patří.

Jitka Jechová

 

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena