Gymnastika Říčany

1. 5. 2022

Úspěšný měsíc duben

V dubnu jsme absolvovali několik závodů ve sportovní gymnastice i v teamgymu.

Ve Vršovicích se konal Memoriál V. Straky  - do bojů se zde zapojila tři říčanská družstva teamgymu. Pro mnohé to byl díky covidovému období vůbec první závod, a přesto vše zvládli na jedničku a z vršovické sokolovny odvezli jedno zlato a starší družstva pak dvakrát stříbro.  

Závody ve sportovní gymnastice jsme v měsíci dubnu absolvovali v Sezimově Ústí, Bělé pod Bezdězem, Karlových Varech a Dobříši. I zde jsme sbírali medailové úspěchy a z těchto krásných měst ČR jsme dovezli celkem šest zlatých, pět stříbrných a dvě bronzové medaile. Do konce dubna nás čekají ještě závody v Brně a Jihlavě (ty absolvujeme ale až po uzávěrce tohoto čísla).

Kurzy rekreační gymnastiky jsou v plném proudu, těšíme se, že konečně můžeme udělat ukázkové hodiny pro rodiče v každém kurzu, o což nás v posledních letech ochudila pandemie.

Do některých kurzů nám nastoupili noví malí kamarádi z Ukrajiny, kterým se v tělocvičně moc líbí. Jsme rády, že zapadli do naší party a můžou si užívat pohybu s úsměvem. Jen nás mrzí, že přijmout, vzhledem k omezeným kapacitám, můžeme jen ty nejrychlejší.

Na léto máme připravené termíny příměstských táborů, které pořádáme již desátým rokem. Pokud máte zájem a ještě nemáte rezervovaná místa pro své děti, neváhejte. Nabídku a více informací naleznete na gymnastikaricany.webooker.eu.

J. Jechová a B. Bernardová

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena