Gymnastika Říčany

30. 5. 2022

 Gymnastické jaro

 

Velikonoční prázdniny jsme si zpestřily dvoudenním pobytem v krásných gymnastických tělocvičnách v Dobřichovicích – konkrétně závodní družstva sportovních gymnastek. „Jezdíme sem moc rády, naučíme se zde mnoho nových prvků díky vybavení, které nám bohužel v Říčanech chybí.“

Jarní víkendy trávíme na závodech po celé ČR. Říčanské gymnastky obsazují všechny věkové kategorie. Naši základnu tvoří dívky ve věku 4 – 16 let. V odvětví teamgym u nás cvičí i několik chlapců.

Družstvo Teamgymu, konktrétně Panteřice, se zúčastnilo svého prvního závodu v tomto roce na Poháru města Třebíče. Odbylo si zde zároveň premiéru po vstupu do starší kategorie Junior II., 9. místo ze 17 bylo velkým úspěchem a zároveň hnacím motorem do dalších tréninků.

Své závodní zkušenosti sbírají mezi nejmladšími i holčičky ve sportovní gymnastice narozené v 2016-14. Série závodů v Brně, Jihlavě a Náchodu z holek dělá zkušené závodnice. Vozí krásná umístění a nechybí ani medaile. Ze všech tří závodů se podařilo dovézt stříbrné ocenění A. Jechové, další stříbro přidala ještě v Brně K. Šálová a následoval bronz díky K. Synkové, V. Prellové, N. Gregorové, N. Kubíčkové, A. Müllerové a S. Vašutové.

Závodu v Jihlavě se zúčastnila i starší děvčata, i tam jsme dosáhly medailových úspěchů:

2. místo A. Skalová, 3. místo K. Šebestová a L. Hartlová

 

V Doksech se 7. 5. uskutečnil již 57. ročník závodu „Dokská kladina“. Kde je kromě klasického gymnastického čtyřboje vyhodnocena v každé kategorii ještě nejvyšší známka na kladině. A tak jsme kromě medailí za čtyřboj – zlaté E. Fitzpatrick, M. Pechmanová a A. Žvejkalová, stříbrné A. Rampulková a K. Rašková, odvezly i dvě ocenění za nejvyšší známky na kladině – A. Žvejkalová a A. Rampulková

 

V Týnci nad Sázavou se 8. 5. uskutečnil Přebor Středočeského kraje ČASPV, kam nastoupila družstva v ktg. mladší žákyně a v ktg. starší žákyně. Obě družstva podala moc hezké výkony a shodně vystoupala ve svých kategoriích na 3. stupínek.

V rekreačních skupinách a všech našich kurzech nyní probíhají ukázkové lekce pro rodiče dětí, které s námi cvičí. Jsme moc rády, že máme po „covidové pauze“ opět příležitost ukázat, co vše se děti během času stráveného v tělocvičnách naučily.

Pokud ještě nemáte pro své děti program na léto, vyberte si z nabídky termínů našich příměstských táborů, pár míst stále ještě zbývá. www.gymnastikaricany.webooker.eu.

J. Jechová a B. Bernardová

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena