Gymnastika Říčany

26. 11. 2022

 MISTRYNĚ ČESKÉ REPUBLIKY V TEAMGYMU

Podzimní závodní sezóna je v plném proudu. Závodů se účastníme jak ve sportovní gymnastice, tak v teamgymu – jak na pohárové, tak na mistrovské úrovni.

Sportovní gymnastky se zúčastnily např. závodů v Praze „na Bohemce“, kde místní oddíl pořádá pro nejmenší dívky z přípravek tradiční závod „Klokánkova kapsa“. Měli jsme zde zastoupení ve všech věkových kategoriích. U těch nejmladších jsme dokonce slavili ZLATÝ úspěch díky D. Kamenišťákové, která předvedla nejlepší výkon v ktg. 2017.

Starší děvčata se o podzimních prázdninách zúčastnila Mistrovství ČR – ktg. „C“. Největší úspěch zde zaznamenala na 6. místě B. Štěpáníková, když v konkurenci dalších 66 dívek předvedla krásný výkon v celém čtyřboji.

V teamgymu probíhají na podzim další závody spadající do série Českého poháru  - nejprve se konal 22. 10. Pohár města Příbrami, kterého se zúčastnila dvě naše družstva v ktg. Junior II – oslavili jsme první medaile v této kategorii: 3. místo a 8. místo. Holkám se povedla především pódiová skladba, kde získaly vysoké hodnocení. Týden na to se konalo Mistrovství České republiky v Plzni. Díky medaili v Příbrami, jsme věděli, že formu holky mají, přestože patří v této kategorii mezi nejmladší (věková kategorie 2010 – 2006, naše děvčata jsou převážně ročník 2010). I na MČR Říčany postavily dvě družstva a obě byla nalosována ve druhé skupině, znali jsme tak výsledky největších soupeřek, které odcvičily v první skupině, věděli jsme, že pokud chceme myslet na přední příčky, velkých chyb se musíme vyvarovat a podat soustředěný výkon. Obě družstva se s tím popasovala, nejprve předvedla pódiovou skladbu, kde družstvo „Gymnastika Říčany“ získalo druhou nejvyšší známku. Následovalo pak cvičení na akrobacii, které bylo i přes drobné chybičky ohodnoceno třetí nejvyšší známkou a bylo jasné, že bude rozhodovat přeskok. Holky se zkoncentrovaly a za své přeskoky získaly nejvyšší známku ze 13 družstev. V součtu tří disciplín to znamenalo neskutečný úspěch – družstvo „Gymnastika Říčany – Panteřice“ obsadilo krásné 6. místo a družstvo „Gymnastika Říčany“ ve složení: Ludvíková, Fesslová, Řeháková, Bezoušková, Rampulková, Rašková, Pechmanová a Jechová získalo pod vedením trenérek Krenková a Bernardová titul mistryň České republiky! Neskutečné – zatímco jsme loni na podzim slavili historicky první titul ve sportovní gymnastice pro náš oddíl, o rok později slavíme historicky první titul v teamgymu!

Největších úspěchů se dosáhlo k 10. výročí, kdy jsem s Bárou Bernardovou převzala vedení oddílu od trenérky paní Zachařové. Touto cestou bych chtěla Báře poděkovat za krásnou spolupráci. Během těchto let prošel oddíl velkou proměnou, zažily jsme společně krásné i těžké chvíle (během Covidu, hledání prostor…). Povedlo se nám dát dohromady především skvělý trenérský tým, bez kterého by oddíl nemohl předávat radost z gymnastiky tak velkému počtu dětí.

Jitka Jechová

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena