Gymnastika Říčany

29. 12. 2022

Úspěšný závěr roku

 

Hned týden po získání titulu Mistryň ČR, o kterém jsme vás informovali v minulém čísle, čekal děvčata další vrcholný závod v Teamgymu, a to konkrétně republikové finále ČASPV v Trutnově. Do tohoto závodu nastoupila v kategorii Junior II. opět dvě naše družstva. Výsledné známky tentokrát zveřejňovány nebyly, a tak jsme s napětím čekali, jak celý závod dopadne. Družstvo „Panteřice“ skončilo na 7. místě a „Gymnastika Říčany“ i tentokrát získalo zlaté medaile a kromě toho i nové vybavení do tělocvičny v podobě tréninkové kladinky.

Den poté 15. 11. se konal další teamgymový závod, na „domácí“ půdě, který pořádal oddíl z Mnichovic a kterého se moc rádi účastníme. I zde se slavily medailové úspěchy – nejmladší děvčátka z družstva „Vlčat“ (2014-16) obsadila stříbrnou příčku, starší „Ovečky“ byly ve své kategorii bronzové.  Zároveň se v tento den konal i závod sportovních gymnastek v Poberounském dvojboji (prostná + přeskok). Nejlépe se v Dobřichovicích vedlo S. Brányikové a E. Martišové – 1. místo, spolu s K. Kuchařovou pak ještě 1. místo v družstvech. Bronz pak dále vybojovala P. Mensová.

Následující víkend se konal podzimní přebor Středočeského kraje, liga družstev, v Kolíně. Nejstarší děvčata ve III. lize zvítězila s velkým náskokem, stejně jako o něco mladší družstvo ve IV. lize, kde do bojů o medaile zasáhlo i další družstvo z Říčan a obsadilo 3. místo. Nejmladším děvčatům v V. lize se podařilo doplnit sbírku z podzimních přeborů o stříbro.

Rádi bychom touto cestou poděkovali všem příznivcům a fanouškům našeho oddílu, velké díky patří městu Říčany, které i v roce 2022 podpořilo náš oddíl finanční podporou, nejen na obě námi pořádané akce, Říčanské hvězdičky a Teamgym Cup Říčany, ale také na provoz našeho oddílů v částce 150 000 Kč.

Přejeme všem krásné vánoční svátky a šťastný a úspěšný rok 2023!

J. Jechová a B. Bernardová

 

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena