Gymnázium Říčany

1. 2. 2020

Tradiční „Koncert na schodech“

V úterý 17. prosince proběhl na schodišti našeho gymnázia již tradiční Koncert na schodech. Jeho program zajistil Gyri sbor pod vedením paní profesorky Ivanky Remkové. Zpěváci si připravili pestrý repertoár plný vánočních písní, ale nejen jich. Nezapomněli totiž publiku připomenout jubilejní výročí sametové revoluce, jehož atmosféru přivítali zpět několika dobovými písněmi. Poprvé měli také diváci možnost uvidět oktet vybraných zpěváků s jejich vícehlasem „Irish blessing“.

Koncert se opravdu vydařil a atmosféra byla jedinečná. Chtěla bych Vám proto za celý sbor poděkovat za to, že jste na koncert dorazili a učinili ho tak zážitkem, který jen tak znovu neprožijeme.

Pokud jste ovšem letošní předvánoční zpívání nestihli, nemusíte se obávat. Doufejme, že vše nám bude přát a ukážeme se vám tak příští prosinec opět v celé své kráse.

Za Gyri sbor Kateřina Pokorná, Sexta

Exkurze do Annaberg-Buchholz

V závěru roku 2019 se vybrané třídy státního gymnázia zúčastnily tradiční adventní exkurze do příhraničního města Annaberg-Buchholz. Na programu byla návštěva dolu Markuse Röhlinga, kde se studenti seznámili s historií těžby stříbra. Dále jsme navštívili historické centrum města s tradičním německým vánočním trhem a manufakturu snů. Vánoční atmosféra u našich „sousedů“ nás pohltila, byla okouzlující a tak jsme na chvíli zapomněli na shon, který je pro tyto svátky charakteristický. Exkurze se všem líbila a budeme se těšit na akci podobnou.   

                                            M. Jarošová – vyučující Nej

Vánoční turnaj v basketbalu

Před Vánocemi se na naší škole uskutečnil již tradiční basketbalový turnaj mezi třídami. Jako vždy spolu nejprve soupeřily týmy nižšího ročníku, následovalo utkání toho vyššího. První zápas začal krátce po osmé hodině a již v tuto dobu bylo přítomno mnoho fandících žáků, kteří se přišli podívat, jak se daří jejich favoritům. Každý netrpělivě pozoroval jejich tým a při každého šanci zadržoval dech. Mladší ročníky hrály kratší dobu, jelikož se musely vrátit zpátky k výuce a také proto, že se basketbal teprve učí a sbírají potřebné zkušenosti. Po první polovině nastala krátká pauza a následovala polovina druhá. Zde se již utkala mužstva starších ročníků, která byla rozdělena do tří skupin, každé družstvo hrálo dva zápasy. Některá družstva si pak mohla naposled poměřit svoje síly ve finále, kde se proti sobě postavili vítězové jednotlivých skupin.

Myslím, že nakonec ani nezáleželo na tom, kdo vyhrál nebo prohrál, atmosféra byla vynikající. Poslední čtvrteční den ve škole v roce 2019 jsme se všichni velmi užili. Děkujeme! 

Adéla Pokorná, Septima

DOD AVČR aneb naše účast na Týdnu vědy

 Příjem přihlášek na čtyřletý a osmiletý studijní obor ve školním roce 2020/2021

Sekretariát školy

Pondělí      8:30 - 9:30            13:00 - 17:00

Úterý         8:30 - 9:30            13:00 - 15:00

Středa        8:30 - 9:30            13:00 - 15:00

Čtvrtek      8:30 - 9:30            13:00 - 15:00

Pátek         8:30 - 9:30            13:00 - 15:00

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena