Gymnázium Říčany

27. 2. 2020

Přijímací zkoušky

Přijímací zkoušky do primy a 1. ročníku se uskuteční ve dnech 14. 4. – 17. 4. 2020. Upřesňující informace i kritéria pro přijímací řízení na gymnázium ve šk. roce 2020/21 naleznete na webových stránkách školy – www.gyri.cz.

V případě potřeby kontaktujte sekretariát gymnázia, tel. +420 323 602 046, nebo ředitelku školy Annu Stočesovou Martinkovou.

Vítězství na ZODaM

V lednu 2020 se konala Zimní olympiáda dětí a mládeže v Karlovarském kraji. Náš student primy Štěpán Němec reprezentoval Středočeský kraj v rychlobruslení. 
V závodech kategorie mladších chlapců na 333 m získal zlatou medaili, na 111 m - super sprint stříbrnou medaili a další zlatou medaili ve štafetě na 16 kol. Gratulujeme a děkujeme za příkladnou reprezentaci školy    

 

70 let Gymnázia Říčany

Vážení rodiče, absolventi a přátelé školy,

v září 2020 tomu bude právě 70 let, kdy byla otevřena naše škola. K tomuto výročí připravujeme akce jak pro studenty, tak i pro veřejnost. Chceme vás poprosit o spolupráci. Jak nám můžete pomoci?

1) Řada z vás na našem gymnáziu také studovala, takže možná máte k zapůjčení dobové fotografie, dokumenty, předměty, které by se hodily na výstavu či do ročenky, kterou chceme vydat. Pokud byste měli nějakou vzpomínku, o kterou se chcete podělit v almanachu, napište a pošlete ji na adresu remkova@gyri.cz

2) Finanční dary (způsob darování upřesníme)

3) Na sobotu 24. 10. 2020 plánujeme slavnostní den otevřených dveří. Přispět můžete i pomocí s pohoštěním, či např. nabídkou zajímavé přednášky, besedy, hudebním vystoupením, autorským čtením a v neposlední řadě osobní účastí.

Byli bychom rádi, aby studenti, rodiče, prarodiče i veřejnost viděli, že se naše gymnázium za uplynulých 70 let mělo a má čím pochlubit. Těšíme se na spolupráci s vámi.  

Za organizační výbor Ivana Remková

 

Příjemné zakončení 1. pololetí

Konec pololetí je pro žáky vždy velmi náročný. Proto jsme uvítali možnost aktivně si odpočinout v říčanské Merkur Ice Aréně. Bezplatné bruslení pro žáky vyššího a nižšího gymnázia zajistilo SRPŠ. Pohyb na ledě byl pro každého skvělým způsobem, jak se uvolnit s kamarády a užít si poslední den prvního pololetí. Dobře se bavili i žáci mimo kluziště a chlad z ledu jim pomohl zahnat teplý nápoj v kavárně.  Těšíme se na příští podobnou akci. Děkujeme!

                 Klaudie Kalašová, C2

gy

 

Den otevřených dveří

Jako každý rok, tak i letos se ve středu 29. ledna 2020 uskutečnil „Den otevřených dveří“. Gymnázium bylo přístupné veřejnosti a budoucí uchazeči s rodiči mohli navštívit vyučovací hodiny a seznámit se s prostředím školy. Současní studenti ve spolupráci se svými vyučujícími připravili různé aktivity, demonstrace pokusů a ukázky prací. Další informace poskytovalo vedení školy v aule a odpovídalo i na případné dotazy. Těšíme se na nové žáky!

dř

 

Úspěchy našich studentů v I.pololetí šk.roku 2019/20

Velmi pěkných výsledků dosáhli naši žáci v okresním kole olympiády z dějepisu. V kategorii pro ZŠ obsadila žákyně tercie K. Líbalová 1. místo, P. Hanzal z kvarty 3. místo a L. Ulma z C3 2. místo v kategorii SŠ. Úspěšní jsme byli i v okresním kole olympiády v českém jazyce, ve kterém septimánka M. Šebková získala 3. místo. V okresním kole olympiády v německém jazyce v kategorii pro ZŠ vybojovali kvartáni T. Kottink  1. místo, T. Pokorná 2. místo a v kategorii pro SŠ 1. místo N.Vaňková. V krajském kole logické olympiády, v kategorii B, obsadil 4. místo Hynek Tolar z kvarty, v kategorii C  6. místo  Barbora Hálová, žákyně septimy. Blahopřejeme a děkujeme za příkladnou reprezentaci školy!   

                

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena