Gymnázium Říčany

4. 5. 2024

Škola udržitelného rozvoje

V posledním březnovém týdnu jsme převzali na Krajském úřadě Středočeského kraje z rukou doc. PaedDr. RNDr. M. Švecové, CSc., předsedkyně Klubu ekologické výchovy certifikát Škola udržitelného rozvoje Středočeského kraje 1. stupně. Jsme rádi, že jsme titul opět obhájili a můžeme jej užívat do roku 2026.

Dagmar Řeháková

Gymnázium Říčany, p. o, hledá od září 2024 vyučující/ho
těchto předmětů a jejich kombinací:
MATEMATIKA, INFORMATIKA, FYZIKA, ZEMĚPIS, TĚLESNÁ VÝCHOVA.
Strukturovaný životopis zasílejte na adresu pokorna@gyri.cz.

Poznávací zájezd do Švýcarska

Studenti vyšších ročníků gymnázia se v březnu vydali na poznávací zájezd do malebného Švýcarska. Jejich dobrodružství začalo výpravou na ikonický Matterhorn, který se tyčí nad alpskou krajinou. Další dny prozkoumali tajemství vyhlášené švýcarské čokoládovny a následně navštívili sýrárnu, kde ochutnali tradiční švýcarské sýry a poznali proces jejich výroby. Dále se vydali na inspirativní prohlídku CERN, kde se seznámili s úžasným světem fyziky. Na závěr svého dobrodružství si užili krásný západ slunce v Lichtenštejnsku. Každý výlet byl obohacen referáty studentů na daná témata. Zájezd vyvolal u účastníků velice pozitivní ohlasy a určitě na něj budou dlouho vzpomínat.

Zuzana Müllerová, C4

 

Gyri, daruj krev!

V poslední době se mnoho mladých lidí angažuje v dobročinných aktivitách. Výjimkou nejsou ani studenti našeho gymnázia. V rámci jedné z ročníkových prací na téma dárcovství byl vytvořen zcela nový projekt s názvem Gyri, daruj krev!. Prostřednictvím tohoto projektu někteří studenti vyššího gymnázia a ředitelka školy 10. dubna darovali krev ve Fakultní nemocnici Královské Vinohrady.

Krev je velmi vzácná, plně ji nelze ničím nahradit ani ji vyrobit uměle. V České republice chybí přibližně 100 000 dárců, přitom každý z nás v průměru dostane za svůj život 5× krevní transfuzi a 14× přípravek vyrobený z krve. Aby bylo krve dostatek, je potřeba získat každý rok až 33 000 nových dárců. Jedním darováním krve můžete zachránit až čtyři lidské životy. Má to smysl!

Tereza Svobodová, septima

 

Studium na vysokých školách a rady našich absolventů

Informace od našich absolventů jsou pro současné studenty vždy velkým přínosem. Žáci vyššího gymnázia měli díky Danovi možnost nahlédnout do studia na ČVUT a naše absolventka Klára předala cenné informace o studiu na Fakultě mezinárodních vztahů VŠE.

Dagmar Řeháková

 

Gymnázium Říčany nabízí prostory haly k pronájmu na příměstské tábory v červenci a srpnu.
V případě zájmu pište na adresu sekretariat@gyri.cz.

Poznávací zájezd do ŠvýcarskaDaruj krevAbsolventi

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena