Gymnázium, Říčany – Komenského náměstí

30. 1. 2014

Koncert Na schodech

Dne 18. 12. 2013 se v podvečer na říčanském gymnáziu zhasínají světla, rozsvěcí vánoční stromek, objevují se malé náznaky trémy a přichází publikum. Když se hosté pohodlně usadí, ozvou se první tóny piana následované něžnými hlasy dívek ze zdejšího sboru. Pak se na schodech objeví dvě roztomilé čertice s anděly – členky dramatického kroužku. Všichni účinkující si oddychnou, když vidí ve tvářích svých blízkých i profesorů spokojené úsměvy. Sbor zahrnuje publikum vánočními melodiemi, herci rozdávají smích. Odměnou pro všechny je dlouhý potlesk na závěr a pochvala od paní ředitelky.

Děkuji touto cestou za celý pěvecký sbor pí. prof. Remkové a za dramatický kroužek bývalému studentu Vojtovi Nejedlému. Oba se totiž svými nápady a trpělivostí zasadili o tento příjemný předvánoční večer.

K. Slavíková, 4. A

 

 

Vánoční volejbalový turnaj

Již tradičně se loučíme se starým rokem vánočním volejbalovým turnajem. V letošním školním roce se této iniciativy chopilo Gymnázium Český Brod. Naši studenti měli možnost porovnat své volejbalové umění v bojích s družstvy gymnázií z Českého Brodu a z Kutné Hory. V konkurenci čtyř smíšených družstev obsadili naši studenti ve složení Blažková, Holubová, Jícha, Moldavčuková, Šindelářová, Tlustý a Westfálová 2. místo. V odpoledních hodinách poměřila svoje síly družstva kantorů ze zúčastněných gymnázií spolu s družstvem představitelů a pracovníků MěÚ Č. Brod a družstvem abiturientů českobrodského gymnázia. V konkurenci pěti týmů a po urputném boji získalo družstvo kantorů rovněž 2. místo. Nutno dodat, že od prvního místa je dělilo jen pár bodů.

 

 

Studenti pomáhají

Studenti našeho gymnázia se zapojují do různých charitativních projektů. Na jaře je můžete potkat ve žlutých tričkách, jak vybírají peníze na prevenci a léčbu rakoviny v rámci akce „Český den proti rakovině“, v září se zúčastňují sbírky pro Světlušku, která pomáhá dětem a dospělým s těžkým zrakovým postižením. Ani osud opuštěných a týraných zvířat studentům není lhostejný.

Letos před Vánocemi uspořádali dobročinný bazar, jehož celý výtěžek byl určen na podporu tří vybraných psích útulků. Několik šikovných studentek napeklo cukroví a připravilo chlebíčky. Někteří studenti přinesli na prodej oblečení, knížky nebo bižuterii, jiní potřeby přímo pro zvířata. Přispěly i maminky, například upečením výborné vánočky. Stranou nezůstal ani pedagogický sbor, jehož členové donesli různé drobnosti a podpořili bazar nákupem, nebo přímo věnovali finanční částku. Využití příspěvků je zveřejněno v prostorách školy.

Všem účastníkům i přispěvovatelům patří velký dík za jejich pomoc potřebným.

                                                    D. Dandová

 

 

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena