Gymnázium Říčany - Komenského náměstí

27. 1. 2017

Ohlédnutí za starým rokem aneb vánoční koncert Na schodech, „Jaké jsou Vánoční trhy u našich sousedů?“ aneb zájezdy do Řezna a Norinberku, Vánoční dobročinný bazárek a sbírka „Nepotřebné potřebným“, POZVÁNKA na basketbalový turnaj

Ohlédnutí za starým rokem aneb vánoční koncert Na schodech

Závěr roku je časem vzpomínek i nových nadějí. Dětské tváře rozjasňují jiskřičky naděje v očekávání Ježíška a dospělí s nostalgií vzpomínají na dětství. S těmito pocity se těším na vystoupení našeho dramatického kroužku a pěveckého sboru. Nejinak tomu bylo i letos. Jsem pyšná na výkony mladých herců a zpěváků a chci poděkovat Ivě Remkové a Vojtovi Nejedlému, kteří se ve svém volném čase věnují „mladé naději“ a jejichž zásluhou jsme prožili krásný večer!

Za všechny zúčastněné ještě jednou děkuji a těším se na vystoupení našich mladých umělců v prosinci 2017! Přijďte se i Vy podívat, nebudete zklamáni!!!

 

„Jaké jsou Vánoční trhy u našich sousedů?“ aneb zájezdy do Řezna a Norinberku

Dne 21.12. se studenti vyššího gymnázia zúčastnili exkurze do německého Norimberku, města, kde se ve středověku konaly říšské sněmy, města, s tradicí výroby perníčků a hraček. Navštívili několik zajímavých míst, např. Reichstagsgelände, ve čtvrti Luitpoldhein, kde se konaly stranické srazy nacistů. Dále v centru starého města navštívili císařský hrad Kaiserburg, prošli se historickým centrem a nakonec si užili vánoční atmosféru na tradičním norimberském trhu.

 M. Jarošová a M. Větrovská

 

Vánoční dobročinný bazárek a sbírka „Nepotřebné potřebným“

 

Na našem gymnáziu se pomalu stává tradicí uspořádat před Vánocemi bazárek na podporu zvířat v nouzi. Ten letošní měl název Pečeme pro zvířata a tak prodej napečených dobrot byl hlavním zdrojem financí na podporu několika organizací, které se starají o opuštěná a v mnoha případech i týraná zvířata. Největší úspěch měly krásně nazdobené „kapkejky“  a mrkvové mufiny, které upekly dívky z kvinty. Kromě toho se na bazárku prodávaly knížky, bižuterie a drobné dárkové předměty. Celý výtěžek byl zaslán pěti vybraným organizacím, které se starají o opuštěná zvířata.  Všem přispěvovatelům i pořadatelům patří velký dík.

Letos poprvé proběhla ve škole sbírka Nepotřebné potřebným. Žáci měli možnost v závěru prosince přinášet ošacení, deky, ručníky atd. pro lidi, kteří se mnohdy ne vlastní vinou ocitli „na ulici“. K zorganizování této akce přispěla expozice v hale Wilsonova nádraží, Ulice není moje volba. Složité životní příběhy dvaceti bezdomovců nám ukázaly, jak snadné je dostat se na ulici a jak těžké je naopak se vrátit zase zpátky do společnosti.

Potěšilo nás, že mnozí naši studenti nepřivírají oči a do sbírky se i prostřednictvím svojí rodiny zapojili.

Po dohodě s pracovníky Diakonie Broumov byly vybrané věci odvezeny do jejich sběrného kontejneru.

 

dd, dř

 

 

Pozvánka na basketbalový turnaj

 

Gymnázium Říčany pořádá v sobotu 4. března 2017 od 9.30 hod. otevřený basketbalový turnaj v tělocvičně gymnázia, Komenského náměstí 1280. (vstup zadním vchodem)

Na turnaj zveme všechny zájemce o hru - celá družstva i jednotlivce, věk nerozhoduje. Systém utkání bude upřesněn na místě dle počtu a složení účastníků. Podmínkou účasti je sportovní oblečení i obutí a samozřejmě dobrý zdravotní stav.

Účastnický poplatek 20,- Kč za osobu.

 

Dotazy a přihlášky: Dáša Dandová - email: dandova@gyri.cz, tel.737505377

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena