Gymnázium Říčany - Komenského náměstí

31. 3. 2017

Poděkování maturantů, Fotostřípky z maturitního plesu, návštěva Stavovského divadla

Poděkování maturantů

 

Dne 2. 3. 2017 se v Národním domě na Vinohradech konal maturitní ples Gymnázia Říčany. Slavnostní událost, jejímž středobodem jsme byly my, maturitní třídy, byla vyvrcholením nejenom našeho studia, ale také dlouhých a rozsáhlých příprav. Chtěli bychom poděkovat všem, kteří se na těchto přípravách podíleli a pomohli nám se zorganizováním jedinečného večera. Děkujeme především Spolku rodičů a přátel školy při Gymnáziu Říčany za podporu a vstřícnost a sponzorům za finanční i hmotné dary. Děkujeme rovněž profesorům, rodičům, všem blízkým a přátelům, a to jednak za to, že s námi byli v tento pro nás důležitý den, a jednak za to, že nám k němu pomohli dospět.

Děkujeme a doufáme, že i vy jste si ples plně užili. 

Za oktávu a 4. A Šárka Melicharová, V8

 

Fotostřípky z maturitního plesu

Maturitní ples, chvilka slávy pro každého maturanta při šerpování, pěkná vystoupení oktavánů i čtvrťáků se zajímavou choreografií, propojení maturantů s primány i s prváky a předání pomyslné studijní štafety. To vše naplnil i letošní maturitní ples, který byl ověnčen elegancí, šarmem, veselím i dobrou náladou. Prostě ples, na který se hned tak nezapomíná. A jestliže je maturita považována za zkoušku dospělosti, zorganizování maturitního plesu a jeho provedení je její předzkouškou! A v té letošní maturanti obstáli, ples se jim opravdu povedl!

                  dř

                                                                          

                                                                                                                                            

 

Zase ji zabil…

  

Byl pátek večer. Slunce už pomalu zapadalo a my, žáci kvinty, jsme nastrojení ve slavnostním oblečení a celí natěšení vyráželi do divadla. Naše třídní paní profesorka z nás totiž nechce mít žádné kulturní barbary! Snaží se nás vzdělávat, jak jen to jde. Tentokrát nás s sebou vzala rovnou do Stavovského divadla! Zajímá vás, na kterou klasiku jsme se šli podívat? Tak hádejte!

   V hlavní roli se objevil statný běloch, po jehož boku stála krásná dívka, která se rozhodla si ho i přes námitky svého otce vzít. Ti dva by spolu bývali žili šťastně, kdyby se jim ale do cesty nepostavil člověk, kterého oba dva považovali za přítele, člověk zaslepený touhou po pomstě a vlastním úspěchu. Celá hra byla protkaná moderní hudbou a spoustou rasistických vtipů. Tak už víte? Že vám to moc neříká? To bude možná tím, že se herci rozhodli tuto Shakespearovu klasiku pojmout poněkud moderně... Tak tedy jinak - hlavní postavou je černoch, který pojme za manželku dívku jménem Desdemona. Jeho blízký přítel se ale rozhodne jim všechno jejich štěstí vzít, jelikož si vezme do hlavy podivnou představu, že mu jeho žena byla s titulní postavou nevěrná. Příběh končí tragicky... Desdemona je mrtvá... Už? No jistě! Žárlivec Othello! Zase ji uškrtil!

   Celý výlet se nám (stejně jako představení samotné) moc líbil. Chtěla bych jménem celé třídy poděkovat paní profesorce Remkové za její ochotu, všem hercům za skvělý výkon a v neposlední řadě také paní Slezáčkové, která nám pomohla sehnat lístky pro tak velký počet lidí. Děkujeme a už teď se těšíme na příště!

Laura Píryová, kvinta

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena