Gymnázium, Říčany - Komenského náměstí

31. 3. 2014

Ohlédnutí za maturitním plesem aneb hudba hrála, šampaňské šumělo…

Maturitní ples naší školy se konal 27. 2. 2014 tradičně v Praze na Vinohradech.  V maturitních třídách jsou všude stuhy a fotografie z plesu a na facebooku a internetu kolují videa, kterými se baví nejen ti, kteří se v nich mohou objevit, ale i ti, kteří se chtějí zasmát a připomenout si svá vlastní školní léta.

Ples letošního ročníku maturitních tříd oktáva a 4.A se opravdu vydařil a studenti, kteří ho organizovali, mohou být na sebe pyšní.

Po uvítacích projevech jako vždy proběhl ceremoniál imatrikulace nových žáků školy, studentů primy a 1.A. Poté již v rychlém sledu probíhalo předtančení maturantů, stužkování, přípitky, fotografování, plachtění, tombola, mezi tím hudba, tanec, setkávání známých a příbuzných, spolužáků a kamarádů, a to až do půlnočního překvapení obou maturitních tříd, která byla poslední tečkou krásného a zábavného večera.

Popřejme tedy hlavním aktérům plesu - letošním maturantům, aby se se stejnou vervou jako na ples připravili i na maturitní zkoušky, a mohli tak znovu prožít pocit štěstí a euforie, tentokrát z úspěšně zakončeného studia na našem gymnáziu.

I.Zarachovská

 

Volejbalový turnaj

Závěr pololetí je ve škole vždy náročný – testy a zkoušení probíhají v rychlém sledu. A po sezení nad učebnicemi je potřeba trochu protáhnout tělo. Proto zařazujeme do učebního programu v únoru a červnu sportovní dny. Ten únorový již tradičně představuje turnaj mezi třídami ve volejbalu a v přehazované. Letos -  vzhledem k lyžařskému kurzu  - připadl až na 26. únor. Družstva žáků vyššího stupně gymnázia se utkala ve sportovní hale ve volejbalu, mladší žáci hráli přehazovanou v tělocvičně gymnázia. Volejbalový turnaj byl završen odpoledním kláním vítězného družstva studentů, profesorů gymnázia a zástupců Městského úřadu Říčany. Byli pozváni i rodiče, ale bohužel musíme konstatovat, že přišel jen jeden tatínek. Ten byl kooptován do družstva profesorů. Ve zprávě o turnaji nesmí samozřejmě chybět jména vítězů – tedy: v přehazované zvítězila kvarta, ve studentském volejbalu družstvo A septimy a v odpoledním turnaji zástupci našeho města. Profesoři však bojovali statečně a podařilo se jim porazit nejlepší studentské družstvo. Na vytrénované zástupce radnice však nestačili.

Na závěr bychom chtěli poděkovat 1. ZŠ Říčany za celodenní propůjčení prostor ve sportovní hale.

D.Dandová

 

Úspěchy našich studentů

 

Velmi pěkných výsledků dosáhli naši žáci v okresním kole olympiády z anglického jazyka. V kategorii II.B obsadil student kvarty A. Sojka 1. místo a B. Šedinová z tercie 4. místo.

Blahopřejeme!                                                                                                                                                                                                                                           

Přijímací zkoušky

Přijímací zkoušky do primy a 1.roč. se uskuteční dne 22. – 23. 4. 2014. Upřesňující informace i kritéria pro přijímací řízení na gymnázium ve šk. roce 2014/15, naleznete na webových stránkách školy – www.gyri.cz.

dř     

Poslední zvonění maturitních ročníků

„Poslední zazvonění“ se bude konat 30. 4. 2014 v aule gymnázia. Po vydařeném programu během maturitního plesu lze opět očekávat kvalitní a atraktivní rozloučení oktavánů i čtvrťáků nejen s vyučujícími, žáky a s ostatními zaměstnanci gymnázia, ale i s veškerým školním depozitářem.

dř     

 

 

 

 

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena