Co nového u hasičů?

2. 5. 2014

V sobotu 15. března se naše družstvo mladších žáků vypravilo na 9. ročník soutěže v uzlování Mukařovský uzel. Smyčky,  zkracovačky,  loďáky a další uzle měli natrénováno perfektně.  V konkurenci 18-ti družstev se tak naši malí šikulové umístili na velmi pěkném sedmém místě.  V sobotu 22. března se část naší jednotky vydala do Votic. Zde se spolu s místní jednotkou zúčastnila školení věnované zásahům při dopravních nehodách. V teoretické části jsme si zopakovali základy první pomoci, taktiku a management zásahu u dopravní nehody. V praktické části jsme si na živo vyzkoušeli práci s ručním a hydraulickým vyprošťovacím zařízením. Školení bylo velmi přínosné. I když naše jednotka není primárně předurčena k zásahům u dopravních nehod, nabyté znalosti můžeme kdykoliv zužitkovat.  Sobota 29. března byla ve znamení brigády. V naší garáži jsme provedli úklid a techniku převedli na letní provoz.  Opět v sobotu, 12. dubna, vyrazili naši tři členové, Pavel Kačírek, Petr Špatenka a Dominik Pokorný do pražských Letňan, aby se utkali v soutěži o "Letňanského železňáka". Hasiči při této soutěží závodí ve výstupu do 14. patra.  Musíme zde zmínit, že v konkurenci 28-mi závodníků vybojoval Dominik Pokorný úžasné 2. místo.  

Naše jednotka v uplynulém období zasahovala dvakrát. V neděli 13. dubna odpoledne byla povolána k čerpání zatopených prostor v ulici Edvarda Beneše. V úterý 15. dubna jsme krátce po osmé hodině ranní vyjížděli k požáru stohu mezi Uhříněves a Královice. Cestou k zásahu byla naše jednotka odvolána, neboť se ukázalo, že se jedná o nenahlášené pálení odpadu.

Náš Sbor dobrovolných hasičů letos slaví 140 od svého založení. Hlavní oslavy se uskuteční 21. června na Masarykově náměstí v Říčanech. U příležitosti tohoto výročí se letos v Říčanech uskuteční i okresní kolo hry Plamen. O víkendu 17. a 18. května se tedy všichni můžete přijít podívat na tréninkové ragbyové hřiště, kde se po oba dva dny budou konat závody mladých hasičů v požárním sportu. Všichni jste srdečně zváni.  

Do našich družstev dětí stále přijímáme nové členy. Mladší žáci - kluci a holky 6-9 let, schůzky každý čtvrtek od 17.30 hod. do 19.00 hod. Vedoucí Denisa Korbelová, informace na 607 654 201 nebo na emailu  dencakorbelova@seznam.cz . Přípravka - kluci a holky 3-5 let, schůzky každý pátek od 16.00 hod. do 17.00 hod. Vedoucí Lucie Habšudová, informace na 604 575 196 nebo na emailu  LucieVavrickova@seznam.cz .

S přáním krásného máje.

Filip Šilar, jednatel SDH Říčany

 www.sdhricany.wz.cz

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena