Hokejový klub SSC Říčany

29. 4. 2016

Říčanští hokejisté hrají v Benešově

 

Říčanští hokejisté odehráli již pátou sezonu v benešovské soutěži NHLH, kterou pořádá organizace MSZ Benešov na zimním stadionu v Benešově. Letošního ročníku se zúčastnilo celkem 26 týmů, které byly rozděleny do I. a II. ligy vždy po 13 týmech. Říčany hrají I. ligu a patří každoročně k favoritům na celkového vítěze. V předešlých sezonách Říčany obsadily vždy přední umístění a mají na svém kontě dvě stříbrná místa.

I v letošní sezoně jsme bojovali o účast ve finálových bojích. Po odehrání 24 zápasů v základní části soutěže jsme byli v tabulce I. ligy na 3. místě. V následném play off jsme ve čtvrtfinále vyřadili po výhrách 5:1 a 5:2 tým HC Farma Velké Popovice. V semifinále play off náš tým bohužel nestačil na domácí celek HC Benešov 70ers. První zápas jsme prohráli 5:1, ve druhém zápase jsme do poslední minuty bojovali o účast ve finále. Nakonec nám finále po remíze 3:3 a menšímu počtu bodů z obou semifinálových zápasů uniklo. HC Benešov 70ers pak ve finále vyhrál 2:1 na zápasy a stal se celkovým vítězem. Hokejisté Říčan skončili celkově na 3. místě a ke dvěma stříbrným příčkám přidali bronzové umístění. Celou sezonu 2015/2016 lze proto považovat za vydařenou a chci zde poděkovat všem hráčům, kteří se na tomto výsledku podíleli.

Poděkování patří také našim sponzorům firmám HM MUSIC s.r.o. – Mnichovická Krčma, GIBBET s.r.o. – Šibeniční vrch a TROST AUTO SERVICE TECHNIK spol. s r.o. Hokej je drahý sport a náklady za pronájem ledové plochy, které každoročně přesáhnou částku 100 000 Kč, si hradíme ze svých peněz. Proto jsem rád, že jsme letos od našich sponzorů opět dostali dar v podobě sady nových dresů se štulpnami, ve kterých jsme odehráli letošní play off.

Poslední část svého článku chci věnovat zimnímu stadionu v Říčanech. Město Říčany pronajalo pozemek zimního stadionu společnosti Říčanská hokejová s.r.o. za účelem výstavby nového zimního stadionu. Po demolici starého stadionu, která proběhla koncem roku 2015, se opět všem říčanským hokejistům začíná blýskat na lepší časy. V nedávné době byla zahájena výstavba dlouho očekávaného nového zimního stadionu. Zimní stadion chybí v Říčanech hokejistům, ale i široké veřejnosti. Proto chci poděkovat všem zástupcům města a Říčanské hokejové, kteří se na tomto projektu podílí. Za všechny jsem velmi rád, že se Říčany opět vrátí na hokejovou mapu a přidají se k městům jako Vlašim, Poděbrady, Turnov a Telč, kde v posledních letech otevřeli nové zimní stadiony.

Za hokejový klub SSC Říčany

Miloslav Votruba

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena