Hospic Dobrého Pastýře - Čerčany

19. 10. 2015

Pokračování kampaně Nejste na to sami

                                                    

Videovzkazovník umožňující poslat vzkaz, že nám na někom záleží, je pokračováním hospicové kampaně Nejste na to sami

Na webové stránce www.nejstenatosami.cz/vzkaz začal fungovat videovzkazovník umožňující jednoduše sestavit a odeslat krátký vzkaz, že nám na někom záleží.  Vzkaz symbolicky doručují zaměstnanci Hospice Dobrého Pastýře v Čerčanech společně se známými osobnostmi. Videovzkazovník je pokračováním kampaně Nejste na to sami, která upozorňuje na možnost důstojného konce života. Letos na jaře kampaň zaujala cedulemi Zákaz pohřbívání babiček umístěnými u několika pražských výkopů a spotem s Jiřím Lábusem pohřbívajícím babičku.


Videovzkazovníkem pokračuje úspěšná kampaň Hospice Dobrého Pastýře v Čerčanech Nejste na to sami, která připomíná možnost důstojného konce života. Vzkaz pro ty, které máme rádi, si v krátkých záběrech předávají pracovníci Hospice Dobrého Pastýře a známé osobnosti. „Při naší práci se setkáváme se silnými příběhy, které mají často jednu věc společnou - lidé si říkají to důležité až na poslední chvíli. Proto jsme se rozhodli vytvořit interaktivní nástroj, jehož prostřednictvím můžete poslat svým blízkým, rodině či přátelům originální vzkaz a říci si tak podstatná slova, která se běžně nevyslovují.“, vysvětluje důvod vzniku videovzkazovníku Jiří Krejčí, ředitel Hospice Dobrého Pastýře. Ve videovzkazovníku účinkují např. Andrea Kerestešová, Pavel Liška, Helena Třeštíková, Michal Viewegh a Terezie Kovalová.

 

Stručný vzkaz může prostřednictvím videovzkazovníku odeslat kdokoliv, vše trvá jen pár minut. Odesílatel nejdříve vybere přetažením myší jednotlivé záběry a tím i konkrétní osoby, které jeho vzkaz doručí. Videovzkazovník mu poté nabídne možnost přehrání a zkontrolování sestaveného videa. Pokud je odesílatel se svým výběrem spokojený, vyplní už jen kontaktní údaje, napíše text vzkazu a originální video odešle na konkrétní e-mailovou adresu. Videovzkazovník je dostupný na webové stránce kampaně Nejste na to sami www.nejstenatosami.cz/vzkaz.

 

 

V Česku je 15 lůžkových a doslova pár domácích hospiců, bohužel většina území není domácí hospicovou službou pokryta. Při využití domácího hospice dojíždí přímo do bytu speciálně vyškolení pracovníci, kteří nastaví optimální léčbu, zaučí v ošetřování a zapůjčí potřebné pomůcky. Další možností je hospic lůžkový, ve kterém nemocného ubytují a postarají se o veškeré jeho potřeby. Tým odborníků složený z lékařů, zdravotních sester, sociálních pracovníků, psychologa a spirituálních pracovníků se společně snaží zvládnout bolest a jiné nepříjemné příznaky nevyléčitelného onemocnění a dbá na to, aby zbývající čas nemocný strávil co nejlépe a tak, jak si přeje. Do hospice je možné kdykoliv přijít na návštěvu nebo tam několik dní s nemocným zůstat. Služby domácích i lůžkových hospiců jsou zpoplatněny, obvykle paušální částkou mezi 200-500 Kč za den, v závislosti na lokalitě nebo výši příjmu nemocného.

 

O Hospici Dobrého Pastýře v Čerčanech:

Hospic Dobrého Pastýře v Čerčanech;  který provozuje TŘI, o.p.s.; se věnuje paliativní péči už od roku 2004, kdy začala fungovat domácí hospicová služba. Na podzim roku 2008 byl otevřen hospic lůžkový. Služby Hospice Dobrého Pastýře využívají především dospělí nemocní, v roce 2014 jím prošlo 275 pacientů, průměrně v něm strávili 37 dnů. Odborně vyškolený personál se dokáže postarat o veškeré potřeby pacienta i jeho rodiny, samozřejmostí je také podpora pozůstalých při vyrovnávání se s bolestnou ztrátou blízkého člověka. V loňském roce otevřel Hospic Dobrého Pastýře pobočku domácího hospice v Hořovicích. Cílem hospice je zajišťovat a zdokonalovat komplexní paliativní péči a další sociální služby a realizovat vzdělávací projekty pro odbornou i laickou veřejnost.

 

www.nejstenatosami.cz / www.hospic-cercany.cz

 

Podpořeno z Programu švýcarsko-české spolupráce

Supported by a grant from Switzerland through the Swiss Contribution to the enlarged European Union

 

 

 

 

Pro více informací prosím kontaktujte:

 

Margareta Vojtková

PR kampaně Nejste na to sami

margareta@vojtkova.com

+420 777 555 021

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena