Husova knihovna, Říčany

1. 3. 2019

Generál Andor Šándor – Jak bezpečný je svět, ve kterém žijeme?

Výpůjční hodiny:

Oddělení pro dospělé: pondělí až pátek od 8.30 do 18.00, sobota 8.30 – 12.00

Oddělení pro děti: pondělí od 12.00 do 18.00, úterý od 12.00 do 17.00, středa a čtvrtek od 8.30 do 18.00, pátek od 12.00 do 17.00 a nově každou první sobotu v měsíci od 8.30 do 12.00.

 

 

Generál Andor Šándor – Jak bezpečný je svět, ve kterém žijeme?

autorské čtení a beseda, čtvrtek 21. března od 18 hodin, odd. pro dospělé

Generál Andor Šándor působil v nejvyšším velení Československé armády, poté byl v letech 2001 - 2002 šéfem české vojenské zpravodajské služby. Pracoval také jako náčelník odboru vojenské diplomacie a zahraničních vztahů Vojenské zpravodajské služby ČR a jako vojenský přidělenec na velvyslanectví ČR v Londýně.

Je často zván do médií jako špičkový odborník se schopností analyzovat mezinárodně bezpečnostní problematiku. Na toto téma napsal mnoho odborných prací. Své znalosti a zkušenosti předává rovněž jako lektor studentům a dalším zájemcům. Přednášel mimo jiné na Oxford University, University of New York in Prague, Prague Security Study Institute, VŠE v Praze či na Univerzitě Karlově. Účastnil se také konferencí o krizovém řízení (T-Soft, Tovek a další). 

Knižně vyšly jeho paměti „Čeká nás pohroma?“,  které nesou podtitul „Životní příběh generála tajné služby“. Paměti nejsou jen běžnými memoáry, s popisem vlastního života od dětství až do moudrosti let, ale autor své vzpomínky zpestřuje ostrými úvahami, historickými obrazy, někdy až ironickými komentáři a výhledy do možná nebezpečné budoucnosti.

Knihovna dále připravuje pořad se Stanislavem Motlem s názvem „Kam zmizel zlatý poklad republiky“, který se uskuteční 18. dubna. Stanislav Motl již v naší knihovně byl před pěti lety a nadchl mnoho posluchačů zcela zaplněné knihovny svým pásmem o filmových hercích v době 2. světové války. Věříme, že neméně zajímavé bude i zkoumání, co se stalo s naším zlatým pokladem. Byly to desítky a desítky tun, včetně takřka sedmnácti tun zlatých mincí nevyčíslitelné historické hodnoty...Na pořady Husovy knihovny je vstup volný.

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena