Husova knihovna Říčany

30. 8. 2019

Čtenářský ráj v Teršípáku

Výpůjční hodiny:

Oddělení pro dospělé:

1. 7. – 9. 8.: otevřeno od pondělí do pátku od 8.30 do 18.00

12. 8. – 23. 8.: knihovna bude uzavřena, proběhne celková revize knižního fondu

26. 8. – 31. 8.: otevřeno od pondělí do pátku od 8.30 do 18.00.

V zahradě knihovny bude možné posezení s knihou, připravujeme vybavení zahrady mobiliářem.

 

Oddělení pro děti:

Celé prázdniny otevřeno vždy v úterý a ve čtvrtek od 8.30 do 18.00

 

Čtenářský ráj v Teršípáku

Knihovnu zevnitř už všichni dobře znáte, ale navštívili jste už náš dvorek a zahradu? Že ne? Velká škoda! Protože nyní tu pro vás rozkvetla levandulová zahrádka. Můžete si zde odpočinout, relaxovat, zapomenout na všední starosti a pouze vnímat „genius loci“ a samozřejmě v klidu si číst. Takže při odchodu z knihovny nezapomeňte zahnout vlevo a projít skleněnými dveřmi do ráje

A právě dvorek a zahradu jsme využili pro naše zářijové akce. Vstup na ně je volný. Za nepříznivého počasí se přesouvají do sálu knihovny (s výjimkou opékání buřtů, které si přímo v knihovně lze jen těžko představit …).

 

čtvrtek 12. září, 18.00

Richard Pachman

Setkání s Richardem Pachmanem a jeho sedmou knihou „Jak chutná Mozart“, která představuje povídky a zamyšlení o cestě k životní harmonii. Chcete znát odpověď na to, jak se dá štěstí nalézt za tři minuty? Autorské čtení doplněno komorním koncertem skladatele a spisovatele.

 

 čtvrtek 19. září, 18.00

Jan Burian

písničkář, muzikant, hudební skladatel, básník, publicista, spisovatel, moderátor. Ekologie duše aneb Jak se nezbláznit v tomto světě – koncert z vlastních písní. Pořad písní u klavíru, spojený s vyprávěním, besedou a autorským čtením z asi 20 vydaných i zatím nevydaných knih.

pondělí 23. září, 17.00

Poslední letní den – loučení s létem

Opékání buřtů (špekáčky a občerstvení jsou pro návštěvníky připraveny), nadílka knih zdarma, hudební program - odpolednem provází kapela Blek – flek (country, pop, folk, rock…). Ve spolupráci s restaurací U Labutě.

 čtvrtek 26. září, 18.00

Marcela a Jiří Filčevovi

Vyprávění, promítání a ukázky z cest říčanských cestovatelů na téma „Naše oblíbené potápečské lokality“ (Borneo, Filipíny, Indonésie, Mikronésie aj..).

Malování na rynku

Srdečně zveme všechny děti z města a okolí na malování na říčanském rynku, které proběhne ve středu 18. 09. 2019 od 9 do 14 hodin. Již po 23. uděláme Galerii pod širým nebem. Letošním tématem bude namalovat oblíbenou postavu z knihy. Výtvarné potřeby budou zajištěny. Každé dítě dostane malou sladkou odměnu.

V případě nepříznivého počasí bude akce přesunuta do velkého sálu KC Labuť.

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena