Husova knihovna Říčany

31. 1. 2021

Výpůjční hodiny:

Oddělení pro dospělé: pondělí až pátek od 8.30 do 18.00

Oddělení pro děti: pondělí od 12.00 do 18.00, úterý od 12.00 do 17.00, středa a čtvrtek od 8.30 do 18.00, pátek od 12.00 do 17.00

 

Provoz knihovny podle

pátého stupně PES

V posledních měsících se bohužel stalo pravidlem, že v době vydání Kurýru uveřejněné informace o knihovně již neplatily. Uzávěrka bývá cca 14 dní před vydáním, a 14 dní je v této době velmi dlouhý interval, během něhož se epidemiologická situace a vládní opatření mohou podstatně proměnit. Omlouváme se tedy, pokud to, co je nyní uvedeno, již přesně neodpovídá aktuálnímu stavu. Když píšeme tento příspěvek, platí pátý, nejpřísnější stupeň omezení. Knihovny mohou poskytovat jen bezkontaktní služby. Tomu jsme přizpůsobili provoz.

Knihy je třeba si objednat (z katalogu, mailem či telefonicky), knihovna je připraví a poté budou bezkontaktně vydány na stůl či jinak před knihovnu (tedy mimo vnitřní prostory), kde je čtenář převezme. Čtenářům jsme k dispozici ve výše uvedených otevíracích hodinách.

Také jsme oživili službu doručování knih domů, kterou nabízíme jednou týdně, ve čtvrtek.

Přesný postup je popsán na našich stránkách https://knihovna.ricany.cz.

Připomínáme možnost využít výpůjčky e – knih. Snad již brzy budeme moci našim registrovaným čtenářům nabídnout také službu přístupu ke knihám, které již nejsou znovu vydávány (tzv. „díla nedostupná na trhu“). Jde o projekt Národní knihovny, ke kterému se naše knihovna připojuje. Zatím probíhají jednání a technické zkoušky.

          Vladimír Levický

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena