Husova knihovna Říčany

28. 2. 2021

Výpůjční hodiny:

Oddělení pro dospělé: pondělí až pátek od 8.30 do 18.00

Oddělení pro děti: pondělí od 12.00 do 18.00, úterý od 12.00 do 17.00, středa a čtvrtek od 8.30 do 18.00, pátek od 12.00 do 17.00

 

Provoz knihovny podle pátého stupně PES

Vážení čtenáři,

podle již déle platných omezení mohou knihovny poskytovat služby jen v bezkontaktním režimu. V době, kdy píšeme tento příspěvek, vzniká v souvislosti s jednáními o mimořádném stavu nejasná situace. Je otázkou, jaká omezení budou nadále platit. V každém případě bude pro knihovnu prioritou nevystavit naše čtenáře zdravotním rizikům a přitom nabízet služby v maximální míře. Ostatně i nyní, při maximálních omezeních, lze knihovnu téměř plnohodnotně využívat, jen s nižší mírou komfortu. Otevírací doba je prakticky stejná jako v „době předkoronavirové”.

Provoz je přizpůsoben bezkontaktnímu režimu. Knihy je třeba si objednat (z katalogu, e-mailem či telefonicky), knihovna je připraví a poté budou bezkontaktně vydány na stůl či jinak před knihovnu (tedy mimo vnitřní prostory), kde je čtenář převezme. Na objednávání knih online jsme připravili na našich stránkách přehledný návod. Připomínáme rovněž možnost využít výpůjčky e–knih, i na toto téma najdete na stránkách popis, jak postupovat. 

Čtenářům jsme k dispozici ve výše uvedených otevíracích hodinách.

Vladimír Levický

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena