Husova knihovna Říčany

7. 7. 2022

Výpůjční hodiny v červenci a srpnu:

Oddělení pro dospělé: pondělí až pátek od 8.30 do 18.00

Oddělení pro děti: úterý, středa a čtvrtek od 8.30 do 18.00

Všem přejeme příjemně strávené letní měsíce, k čemuž může přispět i kniha vypůjčená z naší knihovny.

 

Čtenářský klub

Od září 2022 do června 2023 bude v Husově knihovně Říčany na oddělení pro děti opět otevřen Dětský čtenářský klub. Budeme přijímat děti po absolvování první třídy základní školy až do věku 15 let. Podmínkou přijetí do klubu je vlastnit průkazku do knihovny. Klub bude poskytován zdarma. Zapsat se můžete přijít do knihovny na oddělení pro děti na adrese Komenského nám. 1910 v Říčanech. Klub bude probíhat jednou měsíčně v úterý po zavírací době knihovny od 17 do 18 hodin. Budou otevřeny čtyři skupiny vždy po deseti věkově namíchaných dětech.

Uzavření zahrady v Teršípově domě

V zahradě knihovny nyní probíhají stavební práce, jejichž cílem je rozšířit možnost jejího využití. Dosud byla využívána jen přední část. Zahrada končí u břehu Mlýnského rybníka, k němu ale nevede žádná cesta. Po rekonstrukci vznikne park využívající celý prostor, který je k dispozici. Umožní kvalitní relaxaci v krásném prostředí plném zeleně. Návštěvníci budou moci dojít až k břehu rybníka. Zahrada bude nabízet zajímavá zákoutí pro mladé lidi, rodiny s dětmi i pro seniory.

Vzhledem k probíhající stavební činnosti je nyní zahrada pro veřejnost uzavřena. Odpadly tak původně plánované letní venkovní akce (v trochu jiné formě se přesunuly do Zóny svobody – viz stránky KC Labuť). Těšíme se na novou zahradu, která bude atraktivní nejen pro návštěvníky knihovny.

Vladimír Levický

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena