Hvězdárna Ondřejov se v květnu otevírá veřejnosti

1. 5. 2015

Od 1. května až do konce září každou sobotu, neděli a ve svátek je možné prohlédnout si ondřejovskou hvězdárnu. Prohlídky pro veřejnost začínají v 10, 13 a 16 hodin.

 

Průvodce vás provede po historické hvězdárně a jejím krásném parku a podíváte se také na návštěvnickou galerii největšího dalekohledu v České republice s průměrem zrcadla 2 metry a hmotností přes 80 tun. Vstupné 60 Kč, děti 20 Kč. Více informací na www.asu.cas.cz.

 

Mimořádná příležitost 

 

Od pátku 22. do neděle 24. května se na ondřejovské hvězdárně Astronomického ústavu AV ČR uskuteční Dny otevřených dveří. Denně od 9 do 17 hodin si budete moci prohlédnout jednotlivá pracoviště hvězdárny, a to s výkladem vědců a pozorovatelů. V pátek a v sobotu po setmění a za jasného počasí proběhne také pozorování v Západní kopuli historické hvězdárny. Vše je zdarma. Podrobný program najdete na www.asu.cas nebo na Facebooku Astronomický ústav AV ČR. Vaší návštěvu hvězdárny můžete spojit i s živou přírodou, v sobotu a v neděli můžete ve stejnou otevírací dobu navštívit v areálu hvězdárny výstavu drobného zvířectva Základní organizace Českého svazu chovatelů v Ondřejově.

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena