Informace k průběhu přípravy očkování proti onemocnění COVID – 19

31. 1. 2021

 

Vážení občané, město Říčany se snaží aktivně pomáhat s organizací očkování proti onemocnění COVID – 19. Ke dni uzávěrky (14. ledna) ve spolupráci s říčanskou nemocnicí již zajistilo očkovací látku a její aplikaci pro zdravotnický personál nemocnice, zdravotníky ambulantních ordinací a zaměstnance a klienty domovů seniorů.

Současně město spustilo telefonní linku (+420 607 056 495), která poskytne říčanským seniorům pomoc s registrací do centrálního rezervačního systému, který byl 15. ledna 2021 spuštěn po občany ve věku 80+. Pro ty z nich, kteří mají vážný problém s dopravou do očkovacího centra, město nabídne pomoc s jejím zajištěním.

Dále město Říčany ve spolupráci s Nemocnicí AGEL Říčany, a. s., a Krajským úřadem Středočeského kraje připravuje očkovací centrum pro občany Říčan a okolí. Finální podoba a kapacita tohoto centra bude vytvořena na základě podmínek specifikovaných vládní očkovací strategií a možnostech města, zvláště pak personálních kapacit našich zdravotníků.

V době termínu uzávěrky jsou zvažovány čtyři vhodné lokality, které splňují nutná kritéria, jako jsou vyhovující prostorové uspořádání objektu, dobrá dopravní dostupnost, dostatečná kapacita parkovacích míst atd.

O dalším vývoji vás budeme informovat na webových stránkách a facebookovém profilu města.

Jiří Skočdopole,
vedoucí krizového řízení

 

Mapa očkovacích center Středočeského kraje

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena