Co nového v Zahrádce?

1. 3. 2024

Zima nám v lednu ukázala svou sílu, a aby nám bylo trochu tepleji, uspořádali jsme výlet do pravěku. Rodiče s dětmi měli za úkol vyrobit, namalovat nebo vytvořit něco na uvedené téma. Kreativita rodičů i dětí byla veliká a vznikl tak nádherně vyzdobený vestibul školky plný mamutů, dinosaurů a jiných pravěkých bytostí. Každý soutěžící dostal za odměnu diplom a malý dárek.

Předškoláci začali jezdit na hodiny bruslení do ComSys Ice Areny. Začátky nebyly úplně jednoduché, většina z nich se musela naučit na bruslích nejprve stát, ale úsilí i píle dětí byla tak veliká, že již na následující hodině jezdili jako zkušení bruslaři. Velké díky patří instruktorkám, které učí děti bruslit a zároveň jim zpestřují hodinu zábavnými soutěžemi.

V předvánočním období Jablíčková třída upekla sladké překvapení pro místní hasiče a překvapila je svou návštěvou. Za odměnu děti viděly hasičská auta s vybavením a ukázku různých vyprošťovacích zařízení, a dokonce i sjezd po tyči jako ve filmu.

Během ledna se dětí z Jablíček proměnily v kouzelníky seznamovaly se s různými pokusy. Například chytaly led na provázek, vyráběly sníh nebo si svítily mandarinkou. A aby toho nebylo málo, celou zimu děti nacvičovaly pásmo básniček, písniček a tanečků pro vystoupení pro seniory v KC Labuť. Přítomnost dětí byla vzhledem k nemocnosti malá, ale i tak to dokázaly na pódiu rozjet. Příjemné setkání se seniory, kde vládla po celou dobu dobrá nálada, byl slyšet smích a hudba, si děti i se svými učitelkami užily. Společně si se seniory zazpívaly i zatancovaly. Děti odcházely se sladkou odměnou v ruce a s vědomím, že se vystoupení povedlo.

 

Kolektiv MŠ Zahrádka

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena