Jahodárna Dobré Pole

29. 5. 2015

Jahody z Vašeho sousedství

Nedaleko Kostelce nad Černými lesy, stranou průmyslových center a rušných silnic, byla v obci Dobré Pole roku 2012 založena jahodárna. V současné době se zde jahody pěstují na 15 ha a maliny na 6 ha půdy.

„Od začátku jsme se zaměřili na výběr těch správných odrůd, které jsou nejen vzhledově, ale především chuťově ty nejlepší,“ říká ing. Martin Louda, farmář, který se pěstováním jahod zabývá již déle než 15 let.

„Pěstujeme především dvě osvědčené odrůdy jahod, a to Elsanta a moderní francouzskou odrůdu Darselect, která se nám v našich klimatických podmínkách osvědčila nejvíc. Má krásné velké, jasně červené plody, chuťově velmi aromatické a sladké, které uzrávají už koncem května,“ přibližuje Martin Louda.

Při pěstování jsou používány tradiční postupy za pomoci poznatků moderní doby. Tento systém pomáhá využívat přirozených nepřátel škůdců a původců chorob, účinné je například nastýlání řádků slámou. Sláma zabezpečí to, že plody nejsou znečištěny hlínou a jsou izolovány od půdní vlhkosti, čímž se podstatně zamezí šíření plísní.

„Loňský dlouhý podzim a letošní mírná zima poskytly rostlinám ideální podmínky pro růst a bohaté nasazení květů, takže jahod bude určitě dost a díky suchému dubnu to vypadá, že i kvalita bude prvotřídní,“ dodává Martin Louda.

Proto neváhejte a přijeďte do Dobrého Pole u Kouřimi poznat svého farmáře a nakoupit kvalitní české jahody, nejsladší plody nadcházejícího léta.

 

Kde jahody nakoupíte?

Dobré Pole u Kouřimi

Kdy začíná sklizeň?

25. května

Kolik budou stát?

Od 40 do 65 Kč za kilogram

Kde najdete aktuální cenu?

www.dobre-pole.cz

 

 

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena