Jak jsme v Landii prožili jaro

30. 5. 2014

Jaro jsme v jesličkách a mateřské škole Landii přivítali nejen sázením kytiček, ale i tradičním zvykem vynášení Morany. Slaměnou Moranu vyrobily děti s pomocí naší výtvarnice na kroužku experimentálního malování a skoro jim bylo líto se s ní rozloučit. Smutnění ovšem nebylo moc dlouhé, protože na děti už čekaly další zážitky.

Navštívilo nás loutkové divadlo s tradiční Perníkovou chaloupkou, rozesmál nás Michal z kouzelné školky, který přijel se svým programem až k nám, a nakonec jsme vyrazili na návštěvu i my - na hasičskou stanici v Říčanech. Plno zážitků jsme zpracovali nejen výtvarně, ale i prakticky a uspořádali jsme cvičný požární poplach u nás ve školce. Nejprve jsme se trochu báli o všechny naše plyšáky a stavebnice, ale potom jsme byli pochváleni, jak rychle a spořádaně se dokážeme evakuovat. Na pálení čarodějnic jsme díky tomu byli náležitě připraveni a mohli jsme se pustit do veselého reje.

Předškoláčci si užili dobrodružnou noc ve školce, s výpravou na tajnou zahradu a hledáním diamantů. Aby byli náležitě připraveni na nástup do školy, pozvali jsme paní doktorku z kliniky komplexní rehabilitace, která provedla vyšetření jejich pohybového aparátu. Měli jsme také možnost přivítat pana doktora, který představil a provedl preventivní screeningové vyšetření zraku dětí. Koncem května se celá školka chystá na výlet na ekofarmu Čapí hnízdo za zvířátky a začátkem června naši předškoláci vyrazí na týdenní školku v přírodě. Ale o tom až příště.

 

Krásný začátek léta přeje kolektiv jesliček a mateřské školy Landie

 

Jarní recept z jesliček a mateřské školy Landie

Špenátová polévka s kukuřičnými lupínky (pro 4 osoby)

____________________________________________________________________

Špenátové listy

350 g

Amarantová mouka 

  20 g

Hladká pšeničná mouka

Máslo

  20 g

  40 g

Smetana 10%

  50 g

Zeleninový bujón

1 kostka

Česnek, mořská sůl

dle chuti

Kukuřičné lupínky

100 g

 

Do 1,5 litru vařící vody vložíme čerstvý špenát, přidáme sůl, zeleninový bujón a necháme vařit zhruba 30 minut. Ochutíme prolisovaným česnekem. Poté špenátové listy rozmixujeme a polévku zahustíme jíškou z másla a amarantové a pšeničné mouky. Povaříme dalších 15 minut a nakonec polévku zjemníme přidáním smetany. Naléváme do talířů s kukuřičnými lupínky. Přejeme dobrou chuť!

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena