Jak rozvíjet naše děti aneb sport pro naše školáky

29. 8. 2014

Měsíc září není jen začátkem školních dnů, ale je to i doba, kdy se řada rodičů snaží pro své děti zajistit zábavu a pohyb na celý školní rok. Dítě je utvářeno nejen rodinou a školou, ale významným sociálním prvkem jsou také sportovní aktivity, které v ideálním případě probíhají ve sportovních klubech.

Kvalitní sportovní klub není jen místem, kde se děti setkávají jako na běžném kroužku. Je to místo, kde jsou dětem, prostřednictvím sportu, vštěpovány morální hodnoty a kde se děti učí sebedůvěře, vnímání zdravé motivace, či práci v týmu. Dítě musí pochopit, že ne vždy člověk vítězí, ale je důležité se nevzdat a pracovat na sobě.

Častá otázka rodičů je, jak poznat kvalitní sportovní klub, který splňuje výše uvedené body. Rodiče by se v první řadě měli zaměřit na reference a doporučení. Jiní rodiče vám jistě řeknou, jak vedení klubu a trenéři komunikují, jak se starají o děti a jak je rozvíjí. Pokud nemáte možnost komunikace s jinými rodiči, je dobré se zaměřit, jakým způsobem klub komunikuje prostřednictvím webových stránek. Na jejich webu byste měli nalézt akce, které klub pořádá pro děti. Velikost klubu a členské základny je také jedním z faktů, který vám napoví o kvalitě sportovní organizace. Pokud má klub velkou členskou základnu, je velkým předpokladem, že bude mít vyšší standart, větší náročnost na kvalitu trenérů a minimálně velké množství dětí a rodičů je s klubem spokojeno.

Takovými kluby v Říčanech, se stovkami členů, jsou např. kluby SK KAMIWAZA KARATE nebo SPORT CLUB SPIRIT, nabízející sportovní aktivity pro všechny věkové kategorie. V prostorách ZŠ u Říčanského lesa si zcela nezávazně a zdarma můžete vyzkoušet např. MINIVOLEJBAL, VOLEJBAL či KARATE.

Tyto kluby zajišťují sportovní aktivity pro stovky svých členů, kterým navíc nabízí možnost dalších aktivit jako jsou soustředění, tábory, závody nebo výlety. O kvalitách obou klubů hovoří například profesionální trenéři z řad reprezentace ČR a se zkušenostmi z mezinárodních závodů.

U obou klubů probíhá nábor nových členů a členek během celého měsíce září. První tréninky si můžete vyzkoušet zcela nezávazně a ZDARMA. Více informací naleznete:

SK KAMIWAZA KARATE o.s.

www.KARATE1.cz, www.kamiwaza.cz, e-mail: kamiwaza@seznam.cz, tel.: +420 776 840 273.

SPORT CLUB SPIRIT

Sporty: MINIVOLEJBAL, VOLEJBAL, KARATE

www.spirit-sport.cz, tel.: +420 724 087 228.

 

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena