Jak se připravit na dovolenou, když nosíte brýle?

31. 5. 2023

Inzerce

Za chvíli začíná období letních dovolených, a tak nás čeká i příprava věcí, které si s sebou potřebujeme zabalit. Na některé z nich bychom neměli rozhodně zapomenout, aby dovolená proběhla podle našich představ a místo odpočinku jsme nakonec neřešili nepříjemnosti. Jednou z věcí, která by nám mohla znepříjemnit prázdniny, je ztráta nebo poškození brýlí či kontaktních čoček. Každý stát má jiná pravidla, a ne vždy se dá řešit situace na místě. Na cestách po Španělsku či Švýcarsku musíte vždy, když řídíte auto, mít brýle. V USA zase nekoupíte kontaktní čočky bez receptu. Nenechte si zkazit dovolenou a dobře se na ni připravte.

Náhradní dioptrické brýle? Na dovolenou nutnost!

Pokud jste nositelem dioptrických brýlí, ať už na dálku, na blízko nebo používáte multifokální brýle, vždy je dobré nevyrážet na cesty bez rezervních brýlí. S brýlemi samotnými se nám může stát na cestách cokoliv a nezaleží na tom, zda budete mít aktivní dovolenou nebo odpočinkově ležet na pláži. Do kufru vždy přibalte jedny náhradní dioptrické brýle na čtení či na dálku se správnými dioptriemi. V případě, že náhradní brýle nemáte, je ten správný čas si je pořídit. Věřte, že vám udělají službu nejen na dovolené. V POP OPTIK navíc právě teď můžete mít jedny kompletní dioptrické brýle v oblíbené akci 1 + 1 zdarma. Své brýle nejen na dovolené ukládejte do pouzdra a vždy je čistěte hadříkem z mikrovlákna k tomu určeným. Odmění se vám za to delší životností.

Jaké kontaktní čočky jsou vhodné na dovolenou?

Pro svobodu pohybu při letních dovolených jsou ideální volbou kontaktní čočky. Pokud jste nositelem kontaktních čoček a plánujete si je vzít i na dovolenou, tak nejen správná zásoba kontaktních čoček je vhodná, ale opět doporučujeme si s sebou přibalit i dioptrické brýle. Na cestování se obecně doporučuje pořídit si vždy jednodenní kontaktní čočky. Odpade vám čas strávený péčí o ně, nemusíte tak mít s sebou ani roztok, protože jednodenní čočky ráno nasadíte a večer vyhodíte. Při dobré zásobě se nemusíte bát ani ztráty nebo poškození čoček. Především v rámci hygieny očí je to nejlepší řešení. Pokud kontaktní čočky nenosíte, ale chtěli byste si je pořídit, neváhejte a objednejte se na tzv. první aplikaci do POP OPTIK. Náš zkušený optometrista vás vyšetří, určí vhodný typ a naučí vás čočky používat. V POP OPTIK se můžete navíc objednat přímo na konkrétní čas a z pohodlí domova online.

Na dovolenou jedině se slunečními brýlemi

Plavky, opalovací krém a sluneční brýle jsou na dovolené nepostradatelné. Sluneční brýle poskytují ochranu zraku proti škodlivému UVA a UVB záření, které je obzvláště u moře velice silné. Stejně tak jako chráníme naši kůži před spálením, bychom měli chránit i náš zrak, a to i u dětí. Pokud jste navíc nositelem dioptrických brýlí, jsou skvělé samozabarvovací brýle, které vás ochrání před sluncem a zároveň zajistí perfektní korekci zraku. Pořídit si můžete také stálobarevné dioptrické brýlové čočky v mnoha barevných variantách. Tyto dioptrické brýle můžete získat i v akci 1 + 1 zdarma či můžete využít akce 40% sleva na všechna brýlová skla. Akce platí i pro výměnu skel do vaší stávající obruby. A pokud si chcete na dovolenou pořídit nějaké nové sluneční brýle, v POP OPTIK vám nabízíme široký výběr kvalitních slunečních brýlí na sport i na parádu. V nabídce máme brýle z nejnovějších kolekcí.

U moře se brýle mnohem snadněji poškodí. Dodržujte pár jednoduchých zásad a chraňte je tak před pískem, solí a sluncem. Když brýle právě nemáte na nose, uložte je vždy do pouzdra. Skla čistěte vždy speciálním hadříkem, a to vždy po opláchnutí čistou vodou. Předejdete tak jejich poškrábání. Nikdy své brýle nenechávejte ležet na sluníčku nebo v rozpáleném autě.

Před odjezdem na dovolenou se ujistěte dostatečně dopředu, zda máte v rámci své optické výbavy vše potřebné a v dobré kondici. V naší pobočce POP OPTIK v Říčanech na adrese 17. listopadu 1188/5 vám rádi poskytneme profesionální servis, včetně čištění a kontroly vašich brýlí. Těšíme se na vaši návštěvu, kde vám pomůžeme s kontrolou zraku, doporučíme vhodné kontaktní čočky a nabídneme široký výběr dioptrických a slunečních brýlí, vše v příjemném prostředí a s šálkem kávy nebo čaje.

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena